Skip to main content

Πέτσας: Εξετάζονται περιορισμοί για τον συνωστισμό στα πλοία

Η κυβέρνηση αξιολογεί καθημερινά την κατάσταση και εξετάζει την επιβολή νέων μέτρων στη χώρα ανάλογα με το τι συμβαίνει.

Δεν πέρασαν απαρατήρητες από την κυβέρνηση οι «εικόνες Δεκαπενταύγουστου» που ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στα πλοία, με εκατοντάδες πολίτες να επιβιβάζονται σε δρομολόγια προς τα νησιά, με σοβαρό κίνδυνο μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού σε νησιωτικές περιοχές.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ, εξετάζονται «μέτρα περιορισμού στη δυναμικότητα που θα έχουν και τα πλοία προς τα νησιά αλλά ενδεχομένως και τα αεροσκάφη ιδίως από τις πτήσεις εξωτερικού αλλά αυτά είναι θέματα που θα εξειδικευθούν τις επόμενες μέρες» καθώς μιλάμε για ένα δυναμικό πρόγραμμα το οποίο εξελίσσεται διαρκώς ανάλογα με την αξιολόγηση της κατάστασης.

Επίσης σχετικά με την προοπτική αυστηρών μέτρων ανάλογων με αυτά που επιβλήθηκαν στην Ιταλία δηλαδή μια καθολική καραντίνα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως αν δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, αυτοσυγκράτηση και περιορισμό στο σπίτι, δεν θα απαιτηθούν τέτοια μέτρα.

Πρόσθεσε όμως ότι αυτό που «σίγουρα χρειάζεται και το ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός είναι να στηρίξουμε όλοι αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα, που εργάζονται νυχθημερόν για να είμαστε οι υπόλοιποι υγιείς και ασφαλείς. «Ας μείνουμε κι εμείς στο σπίτι για να τους βοηθήσουμε», τόνισε.