Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
x

ΠΕΤΣΑΣ ΓΙΑ ΕΟΔΥ: FAKE NEWS ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ

«Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19», επισήμανε σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για διπλό τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας σχολιάζοντας τα όσα αναφέρουν σημερινές εφημερίδες επισημαίνει ότι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι αξιόπιστα και οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων.

Αναλυτικά η δήλωση Πέτσα:

«H διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια. Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων.

Ο ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της. Τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα κι αυτό το βλέπουν όλοι οι Έλληνες.

Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται από τον ΕΟΔΥ και δημοσιεύεται καθημερινά η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)” και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ