Skip to main content

Πέτσας για «Μένουμε Σπίτι»: Σωτήρια και νόμιμη η καμπάνια

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τις 14/3 ήταν η νομική βάση για τη συγκεκριμένη ενημέρωση πολιτών», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Η καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» αποδείχθηκε σωτήρια και ο μόνος λόγος συζήτησης στη Βουλή, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μπροστά στην απελπισία του προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να πολώσει», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τις 14/3 ήταν η νομική βάση για τη συγκεκριμένη ενημέρωση πολιτών. Δόθηκαν εξ’ αρχής τα στοιχεία με συζήτηση και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον Απρίλιο του 2020. «Δόθηκαν όλα τα στοιχεία και προβλέψαμε ακόμη και την αποπληρωμή, που δόθηκε στη δημοσιότητα», τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας ότι μένει να φανεί ποιος προσπαθούσε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας.

Αισιοδοξία για πτώση της καμπύλης κρουσμάτων

Αισιόδοξος ότι από «μέσα Δεκεμβρίου και με τη βοήθεια της τρίτης δόσης», θα πέσει η καμπύλη των κρουσμάτων και θα φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων, δήλωσε επίσης ο κ. Πέτσας, διευκρινίζοντας ότι η τηλεργασία δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή ως ενδεχόμενο.

Μέσα σε 45 ημέρες ανάδοχος για τα αντιπλημμυρικά

Το μοντέλο κρατικής αρωγής που εφαρμόστηκε εξασφάλισε ταχύτητα στη στήριξη της τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτών και των υποδομών. Δόθηκαν 11,2 εκατομμύρια στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ξεκίνησαν αντιπλημμυρικά έργα 10 εκατομμυρίων και 4,5 εκ. για την αποκατάσταση πυρόπληκτων, στην Αρχαία Ολυμπία.

Αντιπλημμυρικά έργα 36 εκατομμυρίων είναι σε εξέλιξη και στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και στη Στερεά Ελλάδα και τη Βόρεια Εύβοια, είπε ο κ. Πέτσας.