Skip to main content

Πέτσας για Navtex: Η Ελλάδα απαντά με ετοιμότητα και ψυχραιμία

Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων, ανέφερε ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020» σημείωσε ο κ. Πέτσας και τόνισε: «Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, που εισάγονται το απόγευμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, λέγοντας ότι: «Στις 18:00 το απόγευμα, εισάγονται στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής οι συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Η εποχή των δισταγμών, τελείωσε. Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ιδίως δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην υπερψηφίσει αυτές τις συμφωνίες. Καλούνται λοιπόν να τοποθετηθούν, ναι ή όχι».