Skip to main content

Πέτσας για Ορούτς Ρέις: Θετικό βήμα, περιμένουμε συνέχεια και συνέπεια

Είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας την αποχώρηση του Oruc Reis και την επιστροφή του στην Αττάλεια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει η κίνηση αυτή να έχει συνέχεια προκειμένου η Τουρκία να δείξει με συνέπεια ότι ακολουθεί επιλογές αποκλιμάκωσης.

«Είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016 και αυτό, επαναλαμβάνω, έχει σαν αντικείμενο τη λύση της μιας και μόνης διαφοράς μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε τη σημασία της χθεσινής επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Κύπρο και τα μηνύματα που έστειλε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. «Είναι πολύ μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να το αγνοήσει κανείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.