Skip to main content

Πέτσας: Η αγκαλιά Τσίπρα σε Παππά δείχνει ότι όλα ήταν σε γνώση του

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Παππά στις αποκαλύψεις του Χρήστο Καλογρίτσα σχολιάζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Παίρνοντας αγκαλιά χθες τον κ. Παππά, δείχνει ότι όλα ήταν σε γνώση του. Επομένως προσπαθεί να έχει μια διάχυση ευθύνης στο κόμμα του και στην παράταξή του, προκειμένου να προστατευθεί, όχι μονο ο κ. Παππάς, που ήταν ο στενότερος συνεργάτης του, αλλά ενδεχομένως και ο ίδιος» υποστηρίζει ο κ. Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Αυτή τη στιγμή είναι στη Δικαιοσύνη το ζήτημα. Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές επιλογές, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους» προσθέτει.

Ο κ. Πέτσας στη συνέντευξή του μίλησε επίσης για το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις για το οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός πως υπήρξε μεγαλύτερη πολιτική συναίνεση, δεδομένου ότι το στηρίζει το ΚΙΝΑΛ έπειτα από τις τροποποιήσεις.

Τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αναφορικά με  την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Παππά στις αποκαλύψεις του Χρήστο Καλογρίτσα σχολιάζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Παίρνοντας αγκαλιά χθες τον κ. Παππά, δείχνει ότι όλα ήταν σε γνώση του. Επομένως προσπαθεί να έχει μια  διάχυση ευθύνης στο κόμμα του και στην παράταξή του, προκειμένου να προστατευθεί, όχι μονο ο κ. Παππάς, που ήταν ο στενότερος συνεργάτης του, αλλά ενδεχομένως και ο ίδιος» υποστηρίζει ο κ. Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.  

«Αυτή τη στιγμή είναι στη Δικαιοσύνη το ζήτημα. Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές επιλογές, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους» προσθέτει.

Ο κ. Πέτσας στη συνέντευξή του μίλησε επίσης για το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις για το οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός πως υπήρξε μεγαλύτερη πολιτική συναίνεση, δεδομένου ότι το στηρίζει το ΚΙΝΑΛ έπειτα από τις τροποποιήσεις.

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «το βασικό ζήτημα ήταν πάντα το ποιος είναι ο υπεύθυνος για την πορεία, πώς περιχαρακώνεται μία πορεία και κάτω από ποιους κανόνες εμπλέκεται η Αστυνομία. Όλα αυτά διευθετούνται με το νέο νομοσχέδιο. Και το δεύτερο ζήτημα, θα υπάρχει πλέον αστική ευθύνη των οργανωτών. Υπάρχουν στο νομοσχέδιο κανόνες, που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν, προκειμένου αυτό να εξασφαλιστεί».

Η τουρκική προκλητικότητα ήταν άλλο ένα από τα θέματα για τα οποία μίλησε ο κ.Πέτσας, λέγοντας πως η Ελλάδα «σήμερα είναι σε μία θέση αρκετά ισχυρή, ίσως την ισχυρότερη σε σχέση με την Τουρκία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχει μία εθνική αυτοπεποίθηση και μία εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς το Κράτος, που βοηθούν οποιαδήποτε ενέργεια έχει να κάνει, όχι μόνο με την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και με την πραγματική τους άσκηση, όπως τα θέματα των θαλασσίων ζωνών. Άρα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν μπαίνουν στον πάγο. Από εκεί και πέρα, αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα μηνύματα έχουν φτάσει στην Τουρκία από παντού. Και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τον κ. Μπορέλ και από τους ηγέτες των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών».

Εξάλλου για τον ίδιο ως χώρα η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη με ένα τρίπτυχο, «τους συμμάχους μας στο πλευρό μας, το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας και τη δύναμη ως χώρα να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Γι΄ αυτό και τελικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ελπίζει «σε μια έμπρακτη αποκλιμάκωση» ενώ θεωρεί την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ένα καλό βήμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόωσος απαντάει επίσης σε ερώτηση για τα πανηγύρια και τα εστιατόρια, λέγοντας πως θα αναθεωρηθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων για κάθε τραπέζι στην εστίαση. «Έχει φανεί το τελευταίο  διάστημα ότι μερικά μέτρα ήταν ίσως κάπως υπερβολικά. Για παράδειγμα, το θέμα των έξι ατόμων σε ένα τραπέζι στα εστιατόρια. Αυτό θα αναθεωρηθεί με μία μεγαλύτερη ευελιξία τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι.  Αυτό είναι βέβαιο» είπε.

Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα, ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως «ξέραμε από την αρχή πως, όταν θα ανοίγαμε σιγά σιγά τις πύλες μας στον κόσμο, θα είχαμε και εισαγόμενα κρούσματα. Σημασία έχει με τον στοχευμένο έλεγχο που κάνουμε, να εντοπίζουμε γρήγορα τα όποια κρούσματα και να τα περιχαρακώνουμε για να μην υπάρχει διασπορά στην κοινότητα».

Τέλος, για την διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό ο κ. Πέτσας υποστηρίζει πως «αυτή η καμπάνια ενημέρωσης έσωσε ζωές. Έπρεπε οι Έλληνες να ξέρουν τι είχαν να αντιμετωπίσουν, από τι κινδύνευαν, ποια μέτρα προστασίας έπρεπε να πάρουν, αλλά και πώς σιγά σιγά να φύγουν από το καθεστώς lockdown και να μπουν  με προσοχή σε μια νέα κανονικότητα» ενώ τονίζει πως δεν βλέπει έλλειψη διαφάνειας στη διαδικασία.

«Όταν δεν υπάρχει αντιπολιτευτική ατζέντα, ασκείται μια κριτική με πυροτεχνήματα. Η κριτική στην αρχή τι έλεγε; Ότι κάνατε μία απευθείας ανάθεση σε μία εταιρεία για να πάρει 20 εκατομμύρια. Απαντάμε ότι τα Μέσα τιμολογούσαν ξεχωριστά στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πλήρωνε. Μετά έλεγαν ότι θα γίνουν επιστροφές. Μα δεν γίνονται επιστροφές, το έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Μετά η κριτική ήταν, ότι θα δώσετε μόνο στα φίλα προσκείμενα Μέσα. Όμως, 1.200 και πλέον Μέσα συμμετείχαν στην καμπάνια, σε όλη την Επικράτεια. Από το «Ριζοσπάστη» και το «Κόκκινο» μέχρι την «Αυγή» και την «Εφημερίδα των Συντακτών». Καμία διάθεση, λοιπόν, καμία πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη συμμετοχή των Μέσων. Κάναμε την επιλογή, να δώσουμε σε έναν ανάδοχο, που είχε το προσωπικό, την εμπειρία και το εξειδικευμένο πρόγραμμα, προκειμένου να κάνει αυτήν την κατανομή σε όλα τα Μέσα. Αυτό κάναμε» καταλήγει.