Skip to main content

Πέτσας: Η ΕΡΤ είχε μόνο 88.000 ευρώ για να κάνει πρόγραμμα

Η ΕΡΤ είχε μόνο 88.000 ευρώ διαθέσιμα και συνεπώς δεν μπορούσε να κάνει πρόγραμμα, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ANT1.

Ξεκάθαρη θέση σχετικά με την ΕΡΤ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην επαναδιαπραγμάτευση που έγινε κατόπιν εντολής της κυβέρνησης, επαναδιαπραγμάτευση που έβαλε στα ταμεία της ΕΡΤ το ποσό των 13,1 εκατομμυρίων ευρώ. Αναλυτικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ποδόσφαιρο για μικροπολιτικούς σκοπούς. Εταξε δύο ημέρες πριν τις εκλογές 63,2 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων μέσω της ΕΡΤ προς την SuperLeague 1 και 2 αλλά και την Football League».

«Αυτό το ποσό ήταν πέρα από κάθε λογική, γι΄αυτό και εμείς δώσαμε εντολή στην ΕΡΤ να επαναδιαπραγματευτεί τα χρήματα αυτά και καταλήξαμε σε συμφωνία, κλείνοντας το κεφάλαιο της Super League 1, αφού εξοικονομήθηκαν 13,1 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το αρχικό συμβόλαιο», είπε.

Πέτσας: «Η ΕΡΤ δεν είχε χρήματα για πρόγραμμα»

Συνεχίζοντας, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα που εξοικονομήθηκαν μπήκαν στα ταμεία της ΕΡΤ προκειμένου να κάνει πρόγραμμα. «Η ΕΡΤ είχε μόνο 88.000 ευρώ διαθέσιμα και συνεπώς δεν μπορούσε να κάνει πρόγραμμα. Στόχος της κρατικής τηλεόρασης είναι να προσφέρει αμερόληπτη και ανεξάρτητη ενημέρωση στους τηλεθεατές, αλλά και να καλύπτει θέματα που δεν καλύπτουν τηλεοπτικά κανάλια», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετέπειτα, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά για τη μείωση στο τέλος υπέρ ΕΡΤ ο Στέλιος Πέτσας απάντησε μεταξύ άλλων: αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο είχαμε συζητήσει αρκετά προεκλογικά και δεν αποτελούσε αντικείμενο το προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή θέλουμε η ΕΡΤ να σταθεί ξανά στο πόδια της και ύστερα εδώ είμαστε να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα.