Skip to main content

Πέτσας: Καθήκον μας, η προστασία και ασφάλεια των πολιτών

Πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την παρουσίαση δύο ολοκληρωμένων σχεδίων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και δασικών πυρκαγιών με τις κωδικές ονομασίες "Δάρδανος" και "Ιόλαος", έκανε σήμερα ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και του γγ Πολιτικής Πστασίας Ν. Χαρδαλιά.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν αναλυτικά κάθε ενέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων ξεχωριστά κωδικοποιώντας όλα όσα περιλαμβάνονται στον υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία για κανέναν φορέα σε περίπτωση εκδήλωσης φυσικών φαινομένων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι υλοποιούνται οι προτεραιότητες που έχει δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η έγκαιρη πρόληψη και διαχείριση των καταστάσεων που προκαλούν τα έκτακτα φαινόμενα βρίσκονται στο κέντρο του σχεδιασμού μας .Το κράτος είναι εδώ. Η καρδιά της Πολιτικής Προστασίας χτυπάει εδώ. Η προστασία και ασφάλεια όλων των πολιτών είναι καθήκον μας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακατάπαυστα για τον ιερό αυτό σκοπό».

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Περνάμε από τη φάση του αυτοσχεδιασμού στη φάση των επιστημονικών δεδομένων, σε όλες τις διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί για διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την πολιτική προστασία, ενώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα και με τις εντολές του πρωθυπουργού, θα έχουν ολοκληρωθεί και όλα τα υπόλοιπα σχέδια για τις φυσικές καταστροφές.