Skip to main content

Πέτσας: Καθοριστική η παρέμβαση Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις

Υπάρχουν τρία βασικά σημεία που δικαιολογούν την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας καθοριστική την παρέμβαση Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε ο Τραμπ για τις τουρκικές προκλήσεις.

«Η παρέμβαση του πρωθυπουργού ήταν καθοριστική και ανέδειξε δημόσια για το παγκόσμιο κοινό τη διάσταση της άκυρης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης», τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτηρίζοντας μικρόψυχη την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπάρχουν τρία βασικά σημεία που δικαιολογούν την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς: «Επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών, υπήρξαν εγκωμιαστικά σχόλια από τον Αμερικανό πρόεδρο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και η κυβέρνηση των ΗΠΑ και βέβαια ο ίδιος ο Τραμπ έχουν πλέον ξεκάθαρη άποψη για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή μας. Και συνειδητοποίησε ότι η Ελλάδα είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».

Επίσης, είπε ο κ. Πέτσας, θα πρέπει να τονιστούν οι εξελίξεις στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, τόσο με την αναβάθμιση των F-16, όσο και με τις συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, όπου πρόθεσή μας είναι η συμφωνία για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών».

Ενώ, πρόσθεσε, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης.

Τέλος είπε ότι την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση του με τον Τραμπ, αλλά και για τα κρίσιμα εθνικά θέματα.