Skip to main content

Πέτσας: Μετά τις επιχειρήσεις, μείωση φόρων και για τα φυσικά πρόσωπα

Προανήγγειλε ότι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση εντός των ημερών – «Επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων επενδύσεων»

Τη μείωση της φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ ανέφερε ότι εντός των ημερών, ενδεχομένως και εντός τη εβδομάδας, θα τεθεί σε διαβούλευση το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

«Αυτό που ξέρουν οι πολίτες είναι ότι εμείς θα μειώσουμε τους φόρους και ξέρουν ότι από το 2020 για το ζήτημα του 2019 αυτό θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει και η μείωση που αφορά τα φυσικά πρόσωπα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως σημείωσε, οι πολίτες έχουν δει «τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ πολύ μειωμένα και έχουν νιώσει στην τσέπη τους τι θα πει η μείωση των φόρων στις οποίες είχε αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας σχολίασε τη ρύθμιση των 120 δόσεων, που «παίρνει ένα βραχνά από τα νοικοκυριά». «Στον πυρήνα της πολιτικής μας είναι οι επενδύσεις, οι δουλειές και η ασφάλεια για όλους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ αυξήθηκαν οι θέσεις απασχόλησης τον Αύγουστο κατά 3.111 σε αντίθεση με τον Ιούλιο που είχαν μειωθεί, πρόσθεσε.

Για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει σε διαβούλευση το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, προκειμένου να συγκεντρώσει τις απόψεις όλων των φορέων και των πολιτών, πριν προχωρήσει σε νομοθέτηση σε τόσο σημαντικά θέματα. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς διαβούλευση αυτές τις ημέρες, ενδεχομένως και αυτήν την εβδομάδα.

«Επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμοιβόμενων θέσεων εργασίας», υπογράμμισε. Στόχος είναι η επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και ο ορθολογικός σχεδιασμός των δράσεων περιφερειακής ανάπτυξης εν όψει του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ 2021-2027.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί στο Μαξίμου συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες, με στόχο τη δημιουργία στενών δεσμών μεταξύ των επιπέδων διακυβέρνησης.