Skip to main content

Πέτσας: Μειώσεις φόρων-εισφορών θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά.

Η κυβέρνηση εξετάζει ένα πλαίσιο είτε επέκτασης υφιστάμενων μέτρων, είτε θέσπισης νέων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά, αλλά η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσους έχουν υποστεί οικονομική ζημία από την πανδημία.

Αναφερόμενος στα μέτρα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι αναστολές εργασίας θα επεκταθούν για όσο διάστημα χρειαστεί. Για τις καθυστερήσεις στις καταβολές του Ιουλίου, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες για να δηλώσουν οι εργοδότες τους εργαζόμενούς τους για τον μήνα Ιούλιο έως τις 24 Αυγούστου και η καταβολή θα γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Στο πλέγμα παρεμβάσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση πιθανώς να είναι και η στοχευμένη επέκταση του προγράμματος Γέφυρα για τους εποχικούς υπαλλήλους.

Τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα είναι σε θέση να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Ξεχωριστά ο κ. Πέτσας αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.

Χαλάρωσαν οι νέοι με τον κορωνοϊό

Αναφορικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την περιχαράκωση των εστιών και εκτίμησε ότι μετά την επιτυχημένη αντίδραση στην πρώτη φάση της πανδημίας, υπήρξε μια εσωτερική χαλάρωση, κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες. Τα νούμερα που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι αποτέλεσμα αυτής της χαλάρωσης, τόνισε ο κ. Πέτσας ενώ αυτά που θα ακολουθήσουν θα είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς μας την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια για τη λειτουργία τους. Είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας.