Skip to main content

Πέτσας: Μνημόνιο για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου

Ο κυβ. εκπρόσωπος ανέφερε πως η άφιξη των κ.κ Τσέφεριν (UEFA) και Κλαρκ (FIFA) οριοθετεί την έναρξη της προσπάθειας για την εξυγίανση του αθλήματος.

Για αποτελέσματα των επαφών του Γιώργου Γεραπετρίτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο τοποθετήθηκε ο Στέλιος Πέτσας τονίζοντας πως η κίνηση της κυβέρνησης είναι πολιτική και όχι αθλητική και πως μετά τις διαβουλεύσεις του υπουργού Επικρατείας με ανώτατα στελέχη της UEFA και της FIFA «έχουμε μια καλή μαγιά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στις 25 Φεβρουαρίου αναμένoνται στην Ελλάδα ο πρόεδρος της UEFA (Αλεξάντερ Τσέφεριν) και ο αντιπρόεδρος της FIFA (Γκρεγκ Κλαρκ), προκειμένου αυτό το πλαίσιο να μπει μέσα σ' ένα μνημόνιο, ώστε UEFA-FIFA-κυβέρνηση και οι ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές να μπορέσουν να έχουν ένα πλέγμα μέτρων για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό με συνέντευξη του στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στα πρόσφατα ταξίδια του Γιώργου Γεραπετρίτη τονίζοντας:

«Κάναμε μία κίνηση πολιτική, όχι αθλητική, για να ξεπεράσουμε το ζήτημα που προέκυψε. Είχαμε δύο επαφές με τα ανώτατα στελέχη UEFA και FIFA. Έχουμε από τα δύο αυτά ταξίδια του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, μια καλή μαγιά. Στις 25 του μηνός αναμένεται εδώ ο πρόεδρος της UEFA και ο αντιπρόεδρος της FIFA, προκειμένου αυτό το πλαίσιο να μπει μέσα σ’ ένα μνημόνιο, όπως το ονομάσαμε, ώστε UEFA – FIFA – Κυβέρνηση και οι ελληνικές ποδοσφαιρικές Αρχές, να μπορέσουν να έχουν ένα πλέγμα μέτρων για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου».

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας έκανε ιδιαίτερη μνεία έγινε στο πρόσωπο του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και προέδρου της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γκρεγκ Κλαρκ λέγοντας:

«Σίγουρα, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η άμεση εμπλοκή – και αυτό είναι πολύ θετικό που βγήκε από τα ταξίδια του κ. Γεραπετρίτη – του κ. Γκρεγκ Κλαρκ, Είναι ο πρόεδρος της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είναι αντιπρόεδρος της FIFA, ένας άνθρωπος εγνωσμένου κύρους και με πολύ χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα και στην καταπολέμηση της βίας και στην εκτόξευση των εσόδων του αγγλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και προσβλέπουμε πάρα πολύ στις βέλτιστες πρακτικές, που οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».