Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020
x

COVID-19: ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ-170 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

Η κυβέρνηση θα αναπροσαρμόζει τις αποφάσεις της ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νέα αυστηρά μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα είναι τα εξής:

1) Aπό τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και μέχρι τις 4 Αυγούστου η είσοδος στην Ελλάδα για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται μόνο από έξι συνοριακούς σταθμούς: Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίου και Κήπων.

2) Και οι Έλληνες πολίτες και οι ομογενείς θα πρέπει πλέον να συμπληρώνουν το PLF μέσω του travel.gov.gr, ενώ θα έχουν και την υποχρέωση ηλεκτρονικής προαναγγελίας σύντομης μετακίνησης, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.

3) Οι εργάτες γης που δουλεύουν στην Ελλάδα, αν εξέλθουν της χώρας πριν τις 4 Αυγούστου, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ξαναμπούν μέχρι νεωτέρας.

Ενδεικτικά, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως μόνο την τελευταία εβδομάδα από την Αλβανία μπήκαν 20.331 άτομα, από τη Βουλγαρία μέσω Προμαχώνα 8.049, από τη Βόρεια Μακεδονία 16.558 και από την Τουρκία 4.325 άτομα.

Παράλληλα, σημείωσε πως στο διάστημα από 1-18 Ιουλίου βρέθηκαν οκτώ θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε 866 τεστ στην Κακαβιά και άλλα 170 θετικά σε 19.676 ελέγχους στον Προμαχώνα.

«Η Ελλάδα παραμένει υγειονομικά ασφαλής χώρα. Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πήραμε και θα πάρουμε κάθε απαραίτητο μέτρο, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» είπε ο κ. Πέτσας.

Όπως έκανε γνωστό, η ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, που επανέρχεται από αύριο και κάθε Τρίτη, θα γίνεται στις 13:00.

Όσον αφορά στα αναδρομικά ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο τρόπος και ο χρόνος που η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Τόνισε ότι αυτόν τον μήνα, για πρώτη φορά θα γίνεται ταυτόχρονα η πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Καθημερινή για το Μάτι ανέφερε ότι «νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για το Μάτι ήρθαν στη δημοσιότητα. Οι ηχογραφημένοι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί».

«Αν η κυρία Γεροβασίλη αμφισβητεί οτιδήποτε οφείλει να στραφεί εναντίον αυτού που επικαλείται το όνομά της» τόνισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ