Skip to main content

Πέτσας: Ο διπλός στόχος στη συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ

Οι σχέσεις Ελλάδας- ΗΠΑ σήμερα περνούν μία από τις καλύτερες περιόδους και αυτό είναι ένα μήνυμα, που θα λάβουν όλοι, είπε ο κ. Πέτσας.

Δύο βασικούς στόχους έχει ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Πρώτον, να αποδείξει ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και δεύτερον ότι έχοντας βγει από μία κρίση δέκα ετών είναι σήμερα πιο δυνατή και έτοιμη να υποδεχθεί επενδύσεις, αφήνοντας τη μιζέρια και κοιτάζοντας με αυτοπεποίθηση στο μέλλον.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Κληθείς να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα, επανέλαβε ότι η Άγκυρα έχει απομονωθεί διπλωματικά, ενώ πρόσθεσε ότι περιμένει από την Ουάσιγκτον να επιβεβαιώσει ότι αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα την Τουρκία. Όπως είπε οι σχέσεις Ελλάδας- ΗΠΑ σήμερα περνούν μία από τις καλύτερες περιόδους και αυτό είναι ένα μήνυμα, που θα λάβουν όλοι.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απόκτησης των μαχητικών F-35 ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε ότι η χώρα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα των F-35, αρκεί να είναι με όρους τους οποίους μπορούμε να ικανοποιήσουμε δημοσιονομικά. «Το εξετάζουμε και θα το συζητήσουμε» σημείωσε.