Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
x

ΠΕΤΣΑΣ: ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ – ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

«Είχαμε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο που δεν είχε προηγούμενο για πάρα πολλές δεκαετίες στην Αθήνα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Για τις ευθύνες που αναλογούν στην Αττική Οδό, την Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Μεταφορών, στο υπουργείο Ενέργειας καθώς και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας όσον αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία Ελπίδα μίλησε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Είχαμε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο που δεν είχε προηγούμενο για πάρα πολλές δεκαετίες στην Αθήνα. Η χιονόπτωση που υπήρξε ήταν πολύ ισχυρή και στο κέντρο της Αθήνας. Στη μεγαλύτερη έκταση τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν, πλην της Αττικής Οδού όπου είχαμε μία ξεχωριστή κατάσταση. Είχαμε, επίσης προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές. Πολλές αντιμετωπίστηκαν γρήγορα αλλά οφείλουμε μια συγνώμη», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Αναφορικά με τις ευθύνες που αναλογούν στο καθένα ξεχωριστά από τους αρμόδιους φορείς, κρατικούς ή ιδιωτικούς ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Υπήρξαν δύο συσκέψεις στις οποίες συμμετείχα και εγώ. Όσον αφορά την πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων είναι απολύτως ακριβής η πρόβλεψη της ΕΜΥ που συμμετείχε στη σύσκεψη. Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι ότι η ένταση των φαινομένων θα είναι πιο έντονα μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, γι αυτό αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη. Αποφασίστηκε να πάμε σταδιακά σε αποσυμφόρηση των δρόμων γι αυτό και αποφασίστηκε η σταδιακή αποχώρηση των εργαζομένων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ