Skip to main content

Πέτσας: Πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο «να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες», άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του αφού η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

«Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες», ανέφερε στην τηλεόραση του Σκάι.

Όπως σημείωσε, «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση» απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα εφαρμοστεί γενική απαγόρευση μετακινήσεων όπως στην Ιταλία και την Ισπανία.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας» επισήμανε ο κ. Πέτσας.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρατείνει τα μέτρα. «Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους θα το κάνουμε» σημείωσε. «Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε 3 με 4 εβδομάδες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στο διάγγελμά του ότι είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα.