Skip to main content

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης άμεσα η Μόρια - Σύσκεψη στο Μαξίμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη σήμερα το πρωί για το θέμα, ενώ εξετάζεται το ζήτημα της στέγασης.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κυρήσσεται άμεσα η Μόρια, μετά την τεράστια φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στη μεταναστευτική δομή, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

Δείτε σχετικά: Πύρινη κόλαση στη Μόρια: Εκκενώθηκε η δομή-Τεράστιες καταστροφές (vid)

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει τα αίτια που ξέσπασε η φωτιά, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη, προκειμένου να καταρτιστεί ένα σχέδιο για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο ίδιος σημείωσε πως θα απαγορευθεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στο ΚΥΤ, κυρίως για να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού, αφού μόλις εχθές τα κρούσματα στη δομή ανέρχονταν σε 35.

Στο σημείο μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας αιτούντων άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, προκειμένου να διευθετήσει το ζήτημα της στέγασης. Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα ιδίως για τους ευάλωτους πληθυσμούς ελέω κορωνοϊού, ωστόσο πρόσθεσε: «με τόσες χιλιάδες κόσμου θα χρειαστεί ευρύτερο σχέδιο, αυτό επεξεργαζόμαστε».

Πηγή φωτογραφίας: Νικολαος Συρακης/Facebook