Skip to main content

Πέτσας: Σκόπιμη διαστρέβλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πλεονάσματα

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην επίθεση ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ξέχασε το ζήτημα των πλεονασμάτων.

Για αδυναμία κατανόησης ή σκόπιμη διαστρέβλωση κατηγορεί η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του τελευταίου που αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε το ζήτημα των πλεονασμάτων πριν πάει στο Βερολίνο (δείτε εδώ).

Όπως αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για  λόγους σεβασμού στους Έλληνες πολίτες, απαντάει στην αντιπολίτευση,

«Η μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας, εδώ και πολλά χρόνια. Το έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από το 2016. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του, στη Δ.Ε.Θ. -σας παραπέμπω στην περυσινή- σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης, και τον Ιανουάριο και τον Μάιο, ότι έχουμε ένα σχέδιο. Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο είναι αυτό που προτάσσουμε για να κερδίσουμε αξιοπιστία. Και κερδίζοντας αξιοπιστία από τους εταίρους μας, θα θέσουμε τον στόχο μείωσης πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά. Αυτή η συζήτηση, όμως, έχει ήδη ξεκινήσει, όπως ξέρετε, και με την επιστολή που έχει στείλει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας”», δήλωσε.