Skip to main content

Πέτσας: Πάνω από 1 εκατ. SMS για άθληση χθες βράδυ - Έγινε καταστρατήγηση

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι καλεί τους πολίτες αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες. Ένα εκατ. SMS για άθληση σε μόλις μια ημέρα.

Στην αποκάλυψη ότι μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής εστάλησαν περισσότερα από 1 εκατ. SMS στο 13033 για άθληση κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση προχώρησε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε μήνυμα πως στόχος της κυβέρνησης είναι να «χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες», ώστε να σωθούν ζωές και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για πιο «κανονικές» γιορτές τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες lockdown και σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης πήρε την απόφαση να κινηθούμε νωρίτερα, προκειμένου να «προλαβουμε τα χειρότερα».

«Ο ιός όπως επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε αρχίσει να κινείται πολύ επιθετικά ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητά του. Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κινηθούμε πιο γρήγορα παρ’ όλο που η Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό», σημείωσε.

Ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε. «Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Όπως είπε χρειάζεται ατομική ευθύνη και κρατική επαγρύπνηση, επισημαίνοντας πως θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι και «ανεύθυνες συμπεριφορές όπως το πάρτι σε ξενοδοχείο θα εντοπίζoνται».

«Αν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικων δεν θα χρειαστούν σκληρά μέτρα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την κίνηση στους δρόμους ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι «το δεύτερο lockdown δεν είναι ίδιο με το πρώτο. Αναμένουμε μια αυξημένη κίνηση ως αποτέλεσμα της επιλογής να παραμείνουν ορισμένες δραστηριότητες όπως τα σχολεία».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων για ερασιτέχνες αλιείς και κυνηγούς προσθέτοντας ότι τυχόν ποσά που έχουν δοθεί θα συμψηφιστούν με επόμενα ποσά π.χ. για κυνηγετικές άδειες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη 300 γιατρών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία, σημειώνοντας πως πέραν των 200 προσλήψεων που προέβλεπε ο διαγωνισμός θα προσληφθούν και 100 επιλαχόντες.