Skip to main content

Πέτσας σε Ζέρβα: Θα στηρίξουμε το «σχέδιο Μάρσαλ» του δήμου Θεσσαλονίκης

Το δημαρχείο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, όπου και συζήτησε με τον Ζέρβα το σχέδιο του δήμου για ανάκαμψη.

Τη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών στο «σχέδιο Μάρσαλ» του δήμου Θεσσαλονίκης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός, Στέλιος Πέτσας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για θέματα που απασχολούν πολύ την πόλη. Έχετε καταθέσει ως δήμος πολύ σημαντικά σχέδια που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και πραγματικά αλλάζουν την όψη της πόλης, ένα σχέδιο Μάρσαλ, όπως το έχετε ονομάσει, και νομίζω είναι όχι μόνο σε ύψος ποσού, αλλά και ως προς τον συνδυασμό προτάσεων σε διαφορετικές κατηγορίες του προγράμματος που μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά στην αλλαγή αυτής της όψης. Εμείς θα είμαστε δίπλα να στηρίξουμε οποιοδήποτε σοβαρό σχέδιο είναι προς όφελος των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας μετά τη συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του εκλογικού νόμου, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ του κεντρικού κράτους και της αυτοδιοίκησης, καθώς και τα έργα του Φιλόδημος ΙΙ, για τα οποία ο υπουργός διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα. «Θα είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία όλο το επόμενο χρονικό διάστημα κι ελπίζω την επόμενη φορά πολλά από τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα να έχουν λυθεί», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

«Συζητήσαμε για μια μεγάλη ατζέντα που έχει να κάνει με την τοπική αυτοδιοίκηση και την ουσιαστική συνεργασία με το υπουργείο. Παρουσίασα τα θέματα της πόλης, τις δομές των δήμων, τους πόρους των δήμων και τα έργα της πόλης. Θέλουμε κοντά τη βοήθεια του υπουργείου, της κυβέρνησης», ανέφερε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε πως «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης σκοπεύει να λειτουργήσει ως καταλύτης, ως επιταχυντής των οποιοδήποτε έργων ή αναπτυξιακών πρωτοβουλιών σχεδιάζονται, δρομολογούνται ή υλοποιούνται στο δήμο Θεσσαλονίκης. Το αγαστό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει αποτελεί και την καλύτερη εγγύηση για την ευόδωση με τελικό ωφελούμενο τον Θεσσαλονικιό».