Skip to main content

Πέτσας: Τρίπτυχο για την άμυνα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας.

«Δεν φοβόμαστε τις απειλές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open TV και σχολιάζοντας τις νέες απειλές που διατύπωσε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας.

Όπως συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «και η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες ξεφεύγουν από ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Γι αυτό το ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών, χρειάζεται ψυχραιμία και ετοιμότητα. Εχουμε μόνο μία και μόνο διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας».

Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει όλες τις διπλωματικές ενέργειες, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις απειλές πολέμου του Τούρκου προέδρου, συμπληρώνοντας: «Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή».

Ο κύριος Πέτσας προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας και θα έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ενοπλες Δυνάμεις μας. «Μιλάμε και με άλλες χώρες πλην της Γαλλίας. Δεν είναι μόνο το θέμα των εξοπλιστικών».

Παράλληλα αναφέρθηκε στη νέα δέσμη μέτρων για στήριξη των πληττόμενων από την πανδημία αλλά και για την πρώτη προμήθεια του εμβολίου για τον κορωνοϊό.