Skip to main content

Διπλάσια τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στις αρχές του 2020, λέει η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «τριτοκοσμικές» τις συνθήκες στον ΟΑΣΘ μετά την κρατικοποίησή του - Τι είπε για τα ΚΤΕΛ.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ανάταξη του ΟΑΣΘ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην οποία έφερε η κρατικοποίηση τον Οργανισμό

Όπως είπε ο κ. Πέτσας «παραλάβαμε 215 λεωφορεία να λειτουργούν σε μια πόλη που χρειάζεται 500, το σύστημα συντήρησης σε κατάρρευση, τα έσοδα από τους χρήστες στο 50% από αυτά που αφήσαμε το 2014 και μια κρατικοποίηση που άφησε τη Θεσσαλονίκη με συγκοινωνία τριτοκοσμικού χαρακτήρα».  Υποστήριξε πως σε «δύο μήνες ανατάξαμε πάνω από 100 οχήματα και η εξυπηρέτηση βελτιώθηκε αισθητά», ενώ αναφερόμενος στην παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ τόνισε πως από τον Ιανουάριο του 2020 θα προστεθούν ακόμα 120 λεωφορεία στην πόλη και τον νομό. «Συνολικά από 215 τον Αύγουστο αυξάνονται σε περίπου 440 σε λιγότερο από έξι μήνες. Ο ΟΑΣΘ θα συγκεντρωθεί στην μητροπολιτική ζώνη αυξάνοντας ακόμα περαιτέρω τις συχνότητες και την εξυπηρέτηση. Στην πράξη αποδείξαμε επίσης ότι η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις συγκοινωνίες μπορεί να λύσει γρήγορα προβλήματα που φαίνονται αξεπέραστα» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη - περίπου το 1/3 του περιφερειακού έργου στα ΚΤΕΛ - θα εκτελεστεί με ένα κόστος 1.46 ευρώ το χιλιόμετρο αντί για περίπου 4 από τον ΟΑΣΘ. Βελτιώνουμε, λοιπόν, και την εξυπηρέτηση των πολιτών και μειώνουμε το κόστος της συγκοινωνίας».