Skip to main content

«Παίζω – Δρω – MotiON #vol.14» - Το Σάββατο η μεγάλη γιορτή στελεχών της ΧΑΝΘ

Τα τελευταία 13 χρόνια, κάθε τέλος «σεζόν», τα μεγαλύτερα παιδιά του προγράμματος της Σχολής Στελεχών παρουσιάζουν project με τη μορφή event.

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 και ώρες 10:00 – 17:00 θα πραγματοποιηθεί το «Παίζω – Δρω – MotiON #vol.14 – There is no plan C!» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, δίπλα από τον Λευκό Πύργο.

Τα τελευταία 13 χρόνια, κάθε τέλος «σεζόν», τα μεγαλύτερα παιδιά του προγράμματος της Σχολής Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ., οι νεαροί εθελοντές, ηλικίας 16 ετών, καλούνται να οργανώσουν και να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο «project», με την μορφή ενός event.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η εκπαίδευση στην προσήλωση στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, ως λύση στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα που πλήττουν τον πλανήτη μας.

Τη φετινή χρονιά, λοιπόν, το «Παίζω – Δρω – MotiON vol.14» διαδέχεται τα προηγούμενα με την ίδια θέρμη και προσπάθεια για την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων μέσα από την προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη στην προσφορά ολοκληρωμένων, ενεργών πολιτών στην κοινωνία.  Ειδικότερα φέτος, ακολουθώντας τον παλμό που ο ΟΗΕ υιοθέτησε από τον Σεπτέμβριο του 2015, πρωταρχικός μας σκοπός είναι η προώθηση των  17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης με την «Ατζέντα 2030».

Στην εκδήλωση θα λάβουν χώρα διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δράσεις όπως:

Βιωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως «Σκουπιδοψαρέματα» «Timeline Νερού» κ.α.

Kiosk ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης των πολιτών, μέσα από τα μάτια των νέων.

Διαδραστικό 3D επιτραπέζιο παιχνίδι, σχετιζόμενο με τον στόχο Νο 7: Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια.

Quiz που αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως «Πες Βρες», «Διλήμματα» κ.α..

Παιχνίδια για παιδία 5 – 8 ετών όπως «Ζωγραφική» «Τσουβαλοδρομίες», «Face Painting» κ.α..

Happenings όπως «Μουσικές Καρέκλες», « Κυνήγι Θησαυρού» κ.α.

Δραστηριότητες όπως «Χτίζω την πόλη μου» σχετιζόμενες με τον στόχο Νο 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες.

Συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, ρούχα, παιχνίδια κ.α. για την υποστήριξη και ενίσχυση της Μ.Κ.Ο «Χαμόγελο του Παιδιού» και άλλων Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Ποδηλατοδρομία με συμβολικό χαρακτήρα, με σκοπό την αποσυμφόρηση των κεντρικών λεωφόρων.

Συναυλίες με νεανικά συγκροτήματα.

Την ίδια ημέρα και ώρα 13:00, θα διεξαχθεί μία ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης συμβολικού χαρακτήρα, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς το οικολογικό αποτύπωμα,  της αντικατάστασης χρήσης Ι.Χ. με μέσα πιο φιλικά προς το περιβάλλον όπως το ποδήλατο, καθώς και της χρήσης αυτών ως μέσο κυκλοφορίας για την αποσυμφόρηση των κεντρικών λεωφόρων.

Η διαδρομή θα είναι απλή: Λευκός Πύργος (σημείο έναρξης), Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, Ι. Δραγούμη, Λ. Νίκης, Λευκός Πύργος (σημείο τερματισμού).
Για την συμμετοχή σας, αρκεί να φέρετε μαζί σας το ποδήλατό σας (ή κάποιο άλλο μέσο φιλικό προς το περιβάλλον π.χ. ηλεκτρικό ποδήλατο / πατίνι κ.ά.) και την καλή σας διάθεση!

Λίγα λόγια για τη Σχολή Στελεχών…

Η Σχολή Στελεχών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εκπαιδεύει περισσότερα από 800 στελέχη ετησίως, σε Θεσσαλονίκη, Ασβεστοχώρι, Αθήνα & Βόλο και αποτελεί ένα εργαστήρι μη τυπικής εκπαίδευσης, τριετούς διάρκειας για εφήβους και νέους, με θέματα όπως συνεργασία, επικοινωνία, ομαδικότητα, ηγεσία, προσφορά, λήψη αποφάσεων, εθελοντισμό κλπ. 

Σας περιμένουμε όλους…
Μικρούς και μεγάλους !
 
Σημείωση:

*Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

**Είσοδος ελεύθερη για το κοινό
 
Facebook event: Παίζω - Δρω - MotiON vol.14 - There is no plan C!

Δείτε περισσότερα: https://ymca.gr/pezo-dro-motion-vol-14-07-05-2022/