Skip to main content

Σχέδιο για πιλοτική πεζοδρόμηση της Πλατείας Χρηματιστηρίου

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Στην πεζοδρόμηση της πλατείας Χρηματιστηρίου, καθώς και τη μεταφορά του ποδηλατόδρομου της Λεωφόρου Νίκης στο οδόστρωμα, σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ήδη έχει αποστείλει σχετικό αίτημα στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει επί των προτάσεων του δήμου.

Παράλληλα, για την Εβδομάδα Κινητικότητας, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στις 22 Σεπτεμβρίου στην πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου, όπως κάθε χρόνο, από την Εθνικής Αμύνης έως τη Βενιζέλου και από την Ερμού έως τη Λεωφόρο Νίκης.  

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα κυκλοφορίας Γιώργο Δημαρέλο, ο δήμος για την Εβδομάδα Κινητικότητας θα δημιουργήσει εκτεταμένες θέσεις στάθμευσεις για ΑΜΕΑ καθώς και θέσεις στάθμευσης δικύκλων.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη σήμανση των θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ. Για τις θέσεις στάθμευσης για τα δίκυκλα θα εφαρμοστεί μέρος της απόφασης που έχει λάβει ήδη το δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Μάρτιο για δημιουργία περισσοτέρων από 10.000 θέσεων. Παράλληλα, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, η δημοτική αρχή πραγματοποιεί σε διάφορα σημεία της πόλης διαπλατύνσεις πεζοδρομίων.