Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΟΔΟΣ ΝΙΚ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 21:00 ο δήμος Καλαμαριάς θα προχωρήσει στην πεζοδρόμηση της οδού Νικολάου Πλαστήρα.

Ο δήμος Καλαμαριάς προχωράει στην πεζοδρόμηση της Νικολάου Πλαστήρα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 21:00 διοργανώνοντας και μία σειρά από δράσεις.

Συγκεκριμένα:

Στις 18:00 μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς, θα παίξουν με φλάουτο, βιολί και κιθάρα διασκευασμένα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, Χρήστο Βερνάρδο, κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη.

Η Θεατρική Αγωγή του τμήματος Παιδείας και η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς θα παρουσιάσει στις 18:30 στην οδό Ν. Πλαστήρα, στο πάρκο της Πλατείας Σκρα, ένα θεατρικό παιχνίδι, για παιδιά άνω των 5 ετών, με διαδραστική δραματοποίηση ποιητικών κειμένων της Άννας Παπαδοπούλου με τίτλο: «Από την πόλη έρχομαι», σε διασκευή-επεξεργασία κειμένων της Δανάης Μαρίας Κοσμίδου και της Μαριάντζελας Κουνταρδά και μουσική επιμέλεια του Γιώργου Κορωνάκη.
       
Στις 19:30 η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Γιάννη Κούκα, θα παιανίσει κατά μήκος της Πλαστήρα.     
                                                                                                                                                                              
Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΑΠΘ, επικεφαλής εταίρος του ερευνητικού έργου CHANGE, θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν τις δράσεις του έργου και να εξοικειωθούν με τη χρήση του ποδηλάτου, ως μέσω καθημερινής μετακίνησης, παρουσιάζοντας , τα ηλεκτρικά ποδήλατα του έργου, που θα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Πλαστήρα με Σκρα.

Τέλος η εικαστική παρέμβαση στη συμβολή των οδών Κομνηνών με Κολοτούρου, όπου θα δημιουργηθεί διάβαση τρισδιάστατης απεικόνισης 3D, θα γίνει στις 16:30.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ