Skip to main content

Πεζόδρομος σήμερα η Αγ. Σοφίας κάτω από την Τσιμισκή

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Τσιμισκή, Μητροπολίτου Ιωσήφ, Λεωφόρο Νίκης και τους λοιπούς δρόμους της περιοχής.

Στη συμβολική πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως και τη Λεωφόρο Νίκης από τις 10.00 έως 20.00 προχωρά σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 10:00 έως 22:00.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Τσιμισκή, Μητροπολίτου Ιωσήφ, Λεωφόρο Νίκης και τους λοιπούς δρόμους της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι η κίνηση των οχημάτων στις καθέτους οδούς Μητροπόλεως και Προξένου Κορομηλά θα διεξάγεται κανονικά.

Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκατέρωθεν της οδού Αγίας Σοφίας, στο αποκλεισμένο τμήμα που θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω εκδήλωση.

Παράλληλα, στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει ποδηλατοδρομία με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας και τερματισμό δύο ώρες αργότερα στο πεζοδρομημένο τμήμα της Αγίας Σοφίας. Εκεί θα βρεθεί στις 18.00 και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο πεζοδρομημένο κομμάτι της Αγίας Σοφίας για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το νέο ενιαίο ωράριο φορτοεκφορτώσεων, το σχέδιο και τη μελέτη βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις μελέτες και τις ενέργειες που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά το τρέχον χρονικό διάστημα, όπως:

   - Μελέτη Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΜΒΑΚ)
   - Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)
   - Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης
   - Νέο ενιαίο ωράριο φορτοεκφορτώσεων και
   - Ευρωπαϊκό έργο URBACT III – Resilient Europe