Skip to main content

«Παίζοντας γνωρίζω τον Πόντο» σήμερα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για ιδέα του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 19:00 έως τις 20:30 στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου

Το παιχνίδι γνώσεων «Παίζοντας γνωρίζω τον Πόντο»,θα διεξαχθεί σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου, στο 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρόκειται για μία ιδέα του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη, ο οποίος παρουσιάζει την εκδήλωση, μαζί με τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Νίκο Παλασίδη. Επίσης, συμμετέχουν τα ποντιακά Σωματεία της Καλλιθέας Συκεών, της Μενεμένης και το Σωματείο της Παναγίας Σουμελά Θέρμης.

Από τις 19:00 έως και μέχρι τις 20:30, παίζοντας, τραγουδώντας, αλλά και χορεύοντας, θα γνωρίσουμε την ιστορία, τη γεωγραφία, τη μαγειρική, αλλά και την Ποντιακή διάλεκτο, εύκολα και απλά. Ο Πόντος ζει σε κάθε δράση και στιγμή της ζωής μας.  

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ένα μέρος από την έκθεση σκίτσου του Δημήτρη Νικολαϊδη «Φιγούρες του Πόντου». Άνθρωποι που με το πέρασμα τους άφησαν και αφήνουν το ποντιακό τους στίγμα με τον έναν ή άλλο τρόπο. Σκίτσα Ποντίων καλλιτεχνών, αλλά και ανθρώπων της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο καλλιτέχνης παροτρύνει τους φίλους που θα βρεθούν στην έκθεση να προτείνουν από τη μεριά τους ποιον θα ήθελαν να σκιτσάρει, έτσι ώστε τον Δεκέμβριο, που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση, να είναι το σκίτσο τους μέσα στα υπόλοιπα σκίτσα.