Skip to main content

Pfizer: 95% αποτελεσματικό και απολύτως ασφαλές το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Το εμβόλιο της Pfizer βρίσκεται στην κλινική φάση 3 και η τελική ανάλυση των δειγμάτων έδειξε ότι είναι αποτελεσματικό κατά 95%.

H Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιό τους κατά του κορωνοϊού είναι 95% αποτελεσματικό και απόλυτα ασφαλές.

Το εμβόλιο της Pfizer βρίσκεται στην κλινική φάση 3 και η τελική ανάλυση των δειγμάτων έδειξε ότι είναι αποτελεσματικό κατά 95% στην πρόληψη λοίμωξης, ακόμη και σε ηλικιωμένους ενήλικες, και δεν προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, όπως δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη, μεταδίδει το skai.gr.

Η εταιρεία ερεύνησε 170 περιπτώσεις λοίμωξης από κορωναϊό μεταξύ εθελοντών που συμμετείχαν στη δοκιμή. Ανέφερε ότι 162 λοιμώξεις ήταν σε άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο ή απλό αλατούχο πλάσμα, ενώ οκτώ περιπτώσεις σε συμμετέχοντες που έλαβαν το πραγματικό εμβόλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματικότητα του 95%, δήλωσε ο Pfizer.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο αρχικός ισχυρισμός της Pfizer για αποτελεσματικότητα άνω του 90% - ισχυρισμός που εξέπληξε και ικανοποίησε τους αξιωματούχους υγείας και τους προγραμματιστές εμβολίων την περασμένη εβδομάδα - ισχύει.

"Η αποτελεσματικότητα ήταν συνεπής σε όλα τα δημογραφικά στοιχεία ηλικίας, φυλής και εθνικότητας. Η παρατηρούμενη αποτελεσματικότητα σε ενήλικες άνω των 65 ετών ήταν πάνω από 94%", δήλωσε η Pfizer και η BioNTech.