Skip to main content

Philips: Κέρδη 174 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο

Καθαρά κέρδη ύψους 174 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε η Royal Philips Electronics NV παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για ζημιές.
Καθαρά κέρδη που ανήλθαν σε 174 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο του 2009, ανακοίνωσε η Royal Philips Electronics NV, ποσό καλύτερο του εκτιμώμενου από τους αναλυτές, οι οποίοι έκαναν λόγο για ζημιές 44,7 εκατ. ευρώ  και τριπλάσιο από αυτό του περσινού αντίστοιχου διαστήματος, οπότε είχαν σημειωθεί κέρδη 57 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούλιο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας  Τζέραρντ Κλάιστερλι, αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμηση για τα ετήσια έσοδα, από την περικοπή του κόστους, στα 600 από τα 500 εκατ. ευρώ. Ο Κλάιστερλι, ο οποίος έχει ανακοινώσει περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας, είχε αναφέρει τότε ότι θα εφαρμόσει και άλλα μέτρα μείωσης του κόστους, εάν αυτό χρειαστεί.

Πάντως, παρά την αύξηση των κερδών, η εταιρία ανέφερε ότι οι πωλήσεις της σημείωσαν πτώση 11%, στα 5,62 δισ. ευρώ, έναντι 6,33 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο του 2008, λόγω κάμψης της ζήτησης για καταναλωτικά ηλεκτρονικά αγαθά, ιατρικά μηχανήματα και λαμπτήρες αυτοκινήτων.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 344 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στις μονάδες υγείας παρέμειναν σταθερές στα 1,82 δισ. ευρώ.