Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΥΝΟΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΣΜΩΝ ΕΕ ΚΑΙ ΗΠΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν στην αναστολή επιβολής δασμών ύψους 25% - Ποιους κλάδους των ελληνικών εξαγωγών αφορά.

Στην αμοιβαία άρση των πρόσθετων δασμών ύψους 25% συμφώνησαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Οι κλάδοι των ελληνικών εξαγωγών που απαλλάσσονται από τους πρόσθετους δασμούς είναι κονσέρβες ροδάκινων και μείγματα φρούτων, γαλακτοκομικά προϊόντα και ιδίως φέτα, γιαούρτι, καθώς και προϊόντα χοιρινού κρέατος και οστρακοειδή. Η αξία των εξαγωγών στις κατηγορίες αυτές, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ανέρχεται σε περίπου 60 εκ. ευρώ και αναμένεται να επηρεαστεί θετικά χάρις στην εξέλιξη αυτή.

Οι πρόσθετοι δασμοί είχαν επιβληθεί κατόπιν αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, στο πλαίσιο των διαφορών που απορρέουν από την κατασκευή αεροσκαφών των Airbus – Boeing.

Διαβάστε ακόμη: Σωτήρια για τις ελληνικές εξαγωγές η κατάργηση των δασμών στις ΗΠΑ

«Η πλήρης κατάργηση των εισαγωγικών δασμών μετά από το τέλος του επομένου τετραμήνου αποτελεί επιδίωξη τόσο του Υφυπουργού Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη, όσο και του Γενικού Γραματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ιωάννη Σμυρλή, μέσω της άσκησης οικονομικής διπλωματίας εντός του πλαισίου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ που είναι σε εξέλιξη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ