Skip to main content

Ποια είναι τα σνακ που ενισχύουν το αδυνάτισμα

Τα σνακ μπορούν να γίνουν σύμμαχός σας στην προσπάθειά σας για αδυνάτισμα. Κάνοντας όμως «έξυπνες» επιλογές θα είστε σε θέση να αδυνατίσετε.

Για να έχετε ενέργεια κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, είναι σημαντικό να διατηρείτε σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου σας, αφού τα πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σάς κάνουν να αισθάνεστε κούραση, υπνηλία και ατονία. Κι ενώ μπορεί συχνά να παραλείπετε γεύματα μέσα στην ημέρα νομίζοντας ότι έτσι θα χάσετε ευκολότερα βάρος, στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο, καθώς αυτή η τακτική σάς οδηγεί τελικά στην κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού και κατ’ επέκταση στην πρόσληψη περισσότερων θερμίδων.

Επομένως, για να νιώθετε καλά και να είστε σε θέση να χάσετε βάρος, πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας υγιεινά σνακ που σας χορταίνουν χωρίς να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε κρουασάν και πατατάκια και να περιμένετε να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η κατανάλωση σνακ δεν συνεπάγεται απαραίτητα απώλεια κιλών, κάνοντας όμως «έξυπνες» επιλογές θα είστε σε θέση να αδυνατίσετε.

Κανόνες για σνακ που ενισχύουν το αδυνάτισμα

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες έχουν την ιδιότητα να σας χορταίνουν για περισσότερη ώρα, αποτρέποντας έτσι την υπερκατανάλωση τροφής στη συνέχεια.

Υπολογίστε σωστά τις μερίδες σας

Πολλές φορές, βασιζόμενοι στο ότι τρώτε κάτι υγιεινό, υποτιμάτε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε. Τρόφιμα όπως οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για σνακ, όμως είναι πολύ εύκολο να οδηγηθείτε στην υπερφαγία αν δεν προσέξετε.  Επομένως, αποφεύγετε να τρώτε κατευθείαν από το σακουλάκι και οργανώστε σωστά τις μερίδες σας. Μια χούφτα με ξηρούς καρπούς αρκεί.

Προγραμματίστε τα σνακ σας

Όπως οργανώνετε τα γεύματά σας, έτσι θα πρέπει να προγραμματίζετε και στα σνακ σας. Έτσι, μόλις πεινάσετε θα έχετε εύκαιρη μια υγιεινή επιλογή και δεν θα παρασυρθείτε από παχυντικούς… πειρασμούς.

Ιδέες για σνακ που ενισχύουν το αδυνάτισμα

- 3 καρότα
- 1 χούφτα ξηροί καρποί
- 1 βραστό ή ψητό καλαμπόκι
- φέτες μήλου με κομμάτια αμυγδάλου
- τσιπς μπανάνας
- 2 φρούτα
- 3 φλιτζάνια ποπ-κόρν (χωρίς λιπαρά πρόσθετα)
- 2 φρυγανιές ολικής άλεσης
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 φέτες ψητή ή βραστή γαλοπούλα
- 100 γρ. τυρί κότατζ
 -1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
- 1 πατάτα ψητή με 1 κουταλιά τυρί κότατζ
- στικς λαχανικών (αγγούρι, καρότο) με ντιπ ημιάπαχου γιαουρτιού (1/2 κεσεδάκι γιαούρτι με κόκκινες πιπεριές)
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 20 γρ. ταχίνι
- 120 γρ. ζελέ φρούτων
- 1 γιαούρτι 2% με 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλιά φιστικοβούτυρο
- 1 ρυζογκοφρέτα αλειμμένη με μισή κουταλιά ταχίνι ή μέλι

Πηγή: vita.gr