Skip to main content

ΕΥΑΘ: Ποιος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος-Ακόμα τρία νέα μέλη

Ο Μηχανολόγος Μηχανικός που αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ - Ποια άλλα τρία ονόματα κλειδώνουν για το διοικητικό συμβούλιο.

Νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο και τρία νέα μέλη στο Διοικητικό της Συμβούλιο αποκτά σήμερα η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. 

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη στις 11 το πρωί, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, δηλαδή η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό μας Υπερταμείο, θα προτείνει τα ακόλουθα ονόματα:

• Τον κ. Άνθιμο Αμανατίδη για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Πρόκειται για Μηχανολόγο Μηχανικό, απόφοιτο του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγικής διαχείρισης ενέργειας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί -μεταξύ άλλων- στην ΕΤΑΔ και στην ΕΔΑ ΘΕΣ.
• Τον κ. Γιώργο Σάτλα, ως μέλος του Δ.Σ. Πρόκειται για μηχανικό του ΕΜΠ, με ΜΒΑ στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ο οποίος σήμερα είναι διευθυντής περιουσίας του Υπερταμείου, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί και στη Eurobank.
• Την κ. Μαρία Πεταλά, ως μέλος του ΔΣ. Έχει πτυχίο από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, με ειδίκευση στις τεχνολογίες περιβάλλοντος και τη διαχείριση υδάτινων πόρων.
• Την κ. Σοφία Αμανατίδου, που έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με ειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Υπερταμείου, η επιλογή για την ΕΥΑΘ σε αυτή τη φάση γίνεται με βάση αφενός τα τεχνοκρατικά προσόντα και αφετέρου την ηλικία -και οι τέσσερις ανήκουν στη γενιά των 40-, ως ένα στοίχημα διοικητικής ανανέωσης.