Skip to main content

Η λύση που περιμένει ο Χαν και το μπέρδεμα με τον Κουβέλη

Τα αγγλικά με προφορά ορεινής Άρτας, οι διαφωνούντες αλλά ψηφίζοντες 53 του ΣΥΡΙΖΑ και η «βελούδινη επανάσταση» στην Αρμενία.

Ποιος κορόιδεψε τον Δον Κυρφώτη και ανακοίνωσε, ότι θα πάρουμε φρεγάτες από τους Γάλλους, και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι; Το συζήτησε, λέει, ο Τσίπρας με τον Μακρόν. Μα, και με τον Πούτιν συζήτησε ο Τσίπρας για αγωγό, που τον βάπτισε μάλιστα και Greece Stream, και με την Βενεζουέλα συζήτησε και θα μας έφερνε φτηνό πετρέλαιο, και με τον Ερντογάν συζήτησε και του στείλαμε δώρο δυο στρατιωτικούς μας.

Το κακό είναι ότι η Ελλάδα βαδίζει με τις συζητήσεις του Τσίπρα. Φοβάμαι, ότι συζητά στα αγγλικά, με προφορά ορεινής Άρτας, και με γνώση της γλώσσας ανάλογης μ’ αυτήν που μιλά τα ελληνικά ο Τσακαλώτος. Πώς να βγει συμπέρασμα με τέτοιες συζητήσεις. Βάλτε τον άνθρωπο να μιλά για καταλήψεις, διαδηλώσεις, Ρουβίκωνες, που είναι το στοιχείο του, και έχει βαθιά μόρφωση επ’ αυτού, για να καταλαβαίνει τι του λένε.

Εντός δύο εβδομάδων αναμένει λύση του ονοματολογικού με τα Σκόπια, ο Επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χάν, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για να εξηγούμαστε… τι θα πει λύση του ονοματολογικού; Βρίσκουμε το όνομα, μπαίνουν στο ΝΑΤΟ και τα άλλα θα τα βρούμε μετά;

Αν διαπράξει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση, δεν θα έχει να κάνει με τους 53 του ΣΥΡΙΖΑ που μας έχουν πρήξει τρία χρόνια, διαφωνούντες αλλά ψηφίζοντες, προς χάριν του μισθού και των άλλων ευεργετημάτων. Έχει πολλά μαζεμένα ο λαός, σύντροφοι… Μη σπάστε το σχοινί, επειδή δεν θα πέσει ο λαός. Το ονοματολογικό σχετίζεται με αλλαγή συντάγματος και με σλαβική εθνότητα, όπως και σλαβική προέλευση προϊόντων. Πακέτο είναι.

Στην Αρμενία ξεκίνησε "βελούδινη επανάσταση", προκειμένου να ρίξει την φιλορωσική κυβέρνηση; Η υπόθεση "μυρίζει" από μακριά Ουκρανία, όταν ανετράπη από την Δύση ο φιλορώσος Πρόεδρος Γιανουκόβιτς, με τα γνωστά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κίεβο.

Η Αρμενία αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο της Ρωσίας σε μια ευαίσθητη περιοχή στον Νότο, με την Μόσχα να διατηρεί στρατιωτική βάση στην χώρα. Ο Πούτιν για εκτόνωση της κατάστασης "απέσυρε" τον φιλορώσο πρωθυπουργό Σαρκισιάν, παρόλο που εξελέγη μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Κάτι δεν πάει καλά, με συνεχείς ανεξήγητες κινητοποιήσεις.

Ποιο είναι το αίτιο που οι Τούρκοι βαράνε τον ζουρνά κι εμείς χορεύουμε; Δεν είναι ούτε ο Ερντογάν ούτε οι ακραίοι εθνικιστικοί και κεμαλικοί αντίπαλοι του, αλλά η βεβαιότητα μέχρι εμμονής της Τουρκίας, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει στην στρατηγική της επιλογή για ακρωτηριασμό στο Αιγαίο σε βάθος χρόνου και υποταγή της Κύπρου συντομότερα.

H αντιπολίτευση στην Τουρκία είναι σίγουρη ότι θα έχει επιτυχία; Ονειρεύεται πως θα κερδίσει τις εκλογές ενάντια στον Ταγίπ Ερντογάν!.. Αλλά, πού μέχρι σήμερα συνέβη να κερδηθούν εκλογές απέναντι σε έναν δικτάτορα που διατηρεί στο χέρι του το δικαίωμα να προβεί σε κάθε είδους νοθεία; Πράματα και θάματα θα δούμε στις τουρκικές εκλογές.

Αυτοί είμαστε… τουρκική εταιρεία που ασχολείται με ειδικευμένα πολιτικά οχήματα αποφάσισε να αναπτύξει ένα ρομποτικό όχημα μάχης, και το προωθεί επιτυχημένα εμπορικά στην αγορά της Ασίας. Την ίδια στιγμή Ελληνική εταιρεία που έχει αναπτύξει αντίστοιχα συστήματα χρόνια νωρίτερα, δίνει τον αγώνα της να τα καταφέρει στην αντιεπιχειρηματική ελληνική πραγματικότητα.