Skip to main content

Ποια λύση δρομολογείται για τους 95 μαθητές της Καρδίας

Αναζητείται φόρμουλα ώστε κατά την πρωινή μετακίνηση των μαθητών προς το σχολείο τους να μπει ένα επιπλέον λεωφορείο από το ΚΤΕΛ.

Λύση στο θέμα της μεταφοράς των 95 μαθητών από την Καρδία προς τον Τρίλοφο, όπου βρίσκεται το 1ο Γενικό Λύκειο Μίκρας φαίνεται πως δρομολογείται, έστω και με καθυστέρηση ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου η λύση αναζητείται σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΘ και με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, αναζητείται φόρμουλα ώστε κατά την πρωινή μετακίνηση των μαθητών προς το σχολείο τους να μπει ένα επιπλέον λεωφορείο από το ΚΤΕΛ, μιας και το μοναδικό λεωφορείο το οποίο μπορεί να διαθέσει ο ΟΑΣΘ δεν επαρκεί για την έγκαιρη και ασφαλή προσέλευση των μαθητών στο σχολείο τους.

"Μετά τα χθεσινά γεγονότα, όπου αποδείχθηκε και με την πιστοποίηση της ίδιας της Τροχαίας ότι ο ΟΑΣΘ αδυνατεί να ανταποκριθεί σε αυτό το έργο, αναζητούμε λύση μέσω του ΚΤΕΛ", ανέφερε η κυρία Πατουλίδου. Σημείωσε επίσης, ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα, "δεν μπορούσαμε να βάλουμε άλλο μέσο συγκοινωνίας όσο ο ΟΑΣΘ δεν δήλωνε αδυναμία, διότι αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση", ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης. Σύμφωνα με την κ. Πατουλίδου καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η λύση αυτή να τεθεί σε εφαρμογή το ταχύτερο.

Από την πλευρά της η ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Μίκρας Αναστασία Κόντα, μιλώντας στον FM100 είπε πως "εμείς ζητούμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς να μπει και δεύτερο λεωφορείο το πρωί, εάν γίνει αυτό λύνει το πρόβλημα της πρωινής μετακίνησης". Η ίδια σημείωσε, πάντως, ότι υπάρχει πρόβλημα και κατά την επιστροφή των μαθητών το μεσημέρι καθώς, όπως είπε, τα δύο δρομολόγια του ΟΑΣΘ διέρχονται από το σχολείο περίπου 40 λεπτά πριν ή μετά το πέρας των μαθημάτων. "Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να χρειάζεται να περιμένουν για πολλή ώρα στη στάση, με αντίξοες καιρικές συνθήκες κατά τους χειμερινούς μήνες".