Skip to main content

Upd: Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία όλων των δήμων της Θεσσαλονίκης

Κλειστές θα μείνουν οι σχολικές μονάδες σε δήμους της Θεσσαλονίκης, μετά το νέο κύμα κακοκαιρίας και τα προβλήματα που προκάλεσε.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας και η χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη θα κρατήσει κλειστά αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στους 14 δήμους της πόλης. Σήμερα εξαιτίας της πρωϊνής σφοδρής χιονόπτωσης όλοι ανεξαιρέτως οι δήμοι της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

Μετά την τελευταία πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο, τα σχολεία πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί.

Ο δήμος Βόλβης με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι και αύριο, Πέμπτη, λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της νέας επιδείνωσης της κακοκαιρίας, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους ασφαλείας των μαθητών.

Στον δήμο Θερμαϊκού, τα σχολεία σε όλο τον δήμο Θερμαϊκού θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διήμερο και συγκεκριμένα αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και μεθαύριο, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Από τον δήμο Λαγκαδά ανακοινώθηκε ότι λόγω της επιδείνωσης του καιρού με νέες πυκνές χιονοπτώσεις και τον συνεχιζόμενο ισχυρό παγετό τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

Δεν θα λειτουργήσουν και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του δήμου Δέλτα.

Επίσης, κλειστά θα είναι τα σχολεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες των δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης - Συκεών και του δήμου Ωραιοκάστρου καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στους δήμους Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων-Μενεμένης. 

Ανάλογη είναι και η απόφαση του δήμου Χαλκηδόνας σύμφωνα με την οποία τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοι και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά αύριο. Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, αφού εκτιμηθούν η κατάσταση των σχολικών μονάδων και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Μετά την νέα επέλαση του χιονιά, με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου Παύλου Σιταρίδη τα σχολεία όλων των βαθμίδων αύριο θα παραμείνουν κλειστά.

Λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν αύριο και τα σχολεία στην Καλαμαριά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «έτσι θα δοθεί χρόνος στα συνεργεία  του Δήμου να συνεχίσουν την επιχείρηση αποχιονισμού στους προαύλιους  χώρους και τα πεζοδρόμια των σχολικών μονάδων».

Με απόφαση του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στον Δήμο Θέρμης θα παραμείνουν κλειστές αύριο Πέμπτη.

Εξάλλου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια, η απόφαση (υπ' αρ. πρωτ. ΟΙΚ. 29/ 9-1-2019) αναλόγως των καιρικών συνθηκών θα επαναπροσδιοριστεί.