Skip to main content

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω προβλημάτων στην υδροδότηση

Με αποφάσεις των δημάρχων σε ορισμένες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, προκειμένου να μην δημιουργηθούν ζητήματα με την υγιεινή.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στα σχολικά συγκροτήματα εξαιτίας της διακοπής υδροδότησης από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μετά την βλάβη σε αγωγό της ΕΥΑΘ.

Με αποφάσεις των δημάρχων σε ορισμένες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, προκειμένου να μην δημιουργηθούν ζητήματα με την υγιεινή.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης κλειστά θα παραμείνουν όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί μέχρι και χθες. Οι διευθυντές κάθε σχολείου ενημέρωσαν τους μαθητές και τους γονείς εάν το σχολείο τους θα λειτουργήσει αύριο κανονικά ή όχι.

Και στην Καλαμαριά κλειστά θα μείνουν όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί μέχρι χθες
«Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολικά συγκροτήματα, ανακοινώνεται ότι Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί έως Πέμπτη 29 Μαρτίου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον δήμο Καλαμαριάς.

Στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος.  «Για να μην προκληθούν προβλήματα υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολικά συγκροτήματα, ανακοινώνεται ότι τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά στις δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος για αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Αγίου Παύλου και Συκεών. Αντίθετα, στη δημοτική ενότητα των Πεύκων όλα τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά.

Στη δημοτική ενότητα Νεάπολης τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά με εξαίρεση:

    Το συγκρότημα του πολυκλαδικού στην περιοχή Στρεμπενιώτη, όπου στεγάζονται το πειραματικό γυμνάσιο και λύκειο, το ΕΠΑΛ και το 2ο ΓΕΛ.
    Το συγκρότημα των 4ου και 5ου γυμνασίων.

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ανοιχτοί θα μείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνει ότι εξαιτίας των εκτεταμένων προβλημάτων που δημιούργησε η διακοπή υδροδότησης και για λόγους υγιεινής, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Στην κρίση κάθε διευθυντή επαφίεται αν κάποιο σχολείο στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης το πρωί θα λειτουργήσει κανονικά ή θα κλείσει, λόγω προβλημάτων στην υδροδότηση.

Οι γονείς θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, αλλά, αν σε κάποιο από αυτά υπάρχει πρόβλημα λόγω της διακοπής παροχής νερού, οι διευθυντές θα ενημερώνουν ότι το σχολείο εν τέλει θα μείνει κλειστό.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Παύλου Μελά, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.  Την απόφασή του να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία στον δήμο Ωραιοκάστρου έκανε γνωστή ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης.