Skip to main content

Ποια σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στη Θεσσαλονίκη

Σε ποιες περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι σήμερα, πρώτη μέρα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Ο παγετός και τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών κρατούν κλειστά σήμερα σχολεία σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι σήμερα, πρώτη μέρα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στα σχολεία των δήμων Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά, Θερμαϊκού, Χαλκηδόνας και Δέλτα. Ομοίως και τα σχολεία στον δήμο Καλαμαριάς, που δεν θα λειτουργήσουν για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, στον δήμο Θερμαϊκού δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Στον δήμο Θέρμης θα λειτουργήσει το 80% των σχολείων. Συγκεκριμένα, τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης, δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο, και Βασιλικών δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή, εκτός από το σχολείο της Περιστεράς. Στη δημοτική Ενότητα Μίκρας ανοιχτό θα είναι μόνο το 2ο ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης) ενώ τα σχολεία σε Κ. Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφο θα παραμείνουν κλειστά.

Μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Νεάπολης Συκεών αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Συκεών και Πεύκων, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο.

Στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη ανοιχτά θα είναι τα σχολεία σε Πανόραμα και Πυλαία, ωστόσο κλειστά θα παραμείνουν τα συγκροτήματα στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα στους δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού - Ευόσμου.