Skip to main content

Ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την Κ. Μακεδονία πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρώην βουλευτές Γικόνογλου και Κίρκος, αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς στη νέα λίστα με τους 120 που πηγαίνουν ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα λίστα 120 προσωπικοτήτων του προοδευτικού χώρου, που μεταπηδούν και επισήμως ως μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της διεύρυνσης, περιλαμβάνει 20 ονόματα από τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Μεταξύ τους, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γικόνογλου και Γιώργος Κίρκος, αλλά και ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς!

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα ετοιμάζεται στην Αθήνα πανηγυρική εκδήλωση για τη νέα διεύρυνση του κόμματος και ανάλογη εκδήλωση θα ακολουθήσει και στη Θεσσαλονίκη.

Ενδιαφέρον έχουν όλα τα ονόματα από Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, μεταξύ των 120, που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένων η δημοκρατική και κοινωνική διαδρομή είναι σημαντική, ενώ κάποιοι έχουν καταγράψει εκλογή και έχουν δώσει μάχες του συνδικαλισμού και της αυτοδιοίκησης. Και πάντως δεν είναι ονόματα που μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Φλέρταραν για καιρό με το κόμμα, δεν ήταν μέλη, αλλά τώρα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της διεύρυνσης του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, και επισήμως. Αρκετά από αυτά τα στελέχη τα συναντήσαμε προσφάτως στα ψηφοδέλτια της Κατερίνας Νοτοπούλου για τον δήμο Θεσσαλονίκης και του Χρήστου Γιαννούλη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Άλλωστε, από ό,τι ακούγεται, στην ομάδα των περίπου 40 βουλευτών από όλη την Ελλάδα που συντάσσεται με το περιεχόμενο της διακήρυξης των 120, από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν ο κ. Γιαννούλης και η κ. Νοτοπούλου (μεταξύ τους και οι κ.κ. Γεροβασίλη, Γ. Τσίπρας, Σπίρτζης, Μουζάλας, Παππάς, Πολάκης κ.ά.).

Μεταξύ αυτών που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη είναι ο δήμαρχος Κορινού Πιερίας την περίοδο 2007 – 2010, Νίκος Αβραμίδης, ο κτηνίατρος, Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, ο πρώην πρόεδρος του ΕΘΙΑΓΕ, Σπύρος Βυζαντινόπουλος, ο πρώην βουλευτής Ημαθίας με το ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γικόνογλου, ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας ΠΑΣΟΚ Πέλλας, Γιώργος Δημητριάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Ζέρβας, ο τ. σύμβουλος στο δήμο Κατερίνης, Χρήστος Ιορδανόπουλος, ο πρώην βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κίρκος, το μέλος της ΠΕΔΚΜ, Αντώνης Μαρκούλης, η αν. καθηγήτρια του ΑΠΘ, Ελβίρα Μασούρα, ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ και πρώην μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Μπουρνάρης, ο γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, ο σύμβουλος Κορδελιού, Κώστας Τερζόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς και πρώην πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Μενεμένης, Χρήστος Τσαντηρίδης, ο πρώην δήμαρχος Ροδολίβους Σερρών, Κώστας Τσιρογιάννης, το πρώην μέλος της νομαρχιακής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Τσιτερίδης, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Αργύρης Χατζηπέτρου και ο πρώην γραμματέας νεολαίας του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Λάζαρος Ωραιόπουλος.