Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
x

ΠΟΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΦΕΤ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο ΕΦΕΤ με ανακοίνωσή του καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν και είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην το καταναλώσουν.

Την ανάκληση ζυμαρικών Pappardelle de Cecco με ημερομηνία λήξης 14/09/2022 απαίτησε ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε τη διακίνηση του προϊόντος: Pappardelle de Cecco με ημ. λήξης: 14/09/2022, στην επισήμανση του οποίου στα αγγλικά αναγράφεται η ένδειξη: may contain eggs and soy, ενώ στην αντίστοιχη ελληνική επισήμανση η οποία είναι τοποθετημένη με αυτοκόλλητη ετικέτα κοντά στο ξενόγλωσσο κείμενο αναγράφεται μόνο η ένδειξη πιθανόν να περιέχει ίχνη σόγιας.

Η αναγραφή για την πιθανή παρουσία αυγού στο προϊόν έχει παραληφθεί και ως εκ τούτου το προϊόν καθίσταται μη ασφαλές για την ομάδα ανθρώπων που εμφανίζει αλλεργία στο αυγό.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος καθώς και όλων των παρτίδων οι οποίες παρουσιάζουν την προαναφερθείσα ανακολουθία στην επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν και είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην το καταναλώσουν.

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ