Skip to main content

Πιάστηκαν στα χέρια στο περιφερειακό συμβούλιο

Στα χέρια ήρθαν περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Ψωμιάδη με τον ομόλογό τους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γ.Κούτρα.

Άναψαν τα αίματα κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου, καθώς οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του Παναγιώτη Ψωμιάδη ήρθαν στα χέρια με τον περιφερειακό σύμβουλο της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, Καλλικράτη», Γιάννη Κούτρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούτρας δήλωσε ότι η παράταξη Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, με αποτέλεσμα να προκληθεί η έντονη αντίδραση των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οποίοι προπηλάκισαν τον εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η πρόεδρος, Αθηνά Αηδονά ζήτησε από τον κ. Κούτρα να ανακαλέσει, ωστόσο, αυτό δεν έγινε και η συνεδρίαση διακόπηκε. Όταν η συνεδρίαση συνεχίστηκε η κ.Αηδονά ανακοίνωσε ότι η παράταξη Ψωμιάδη θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για την απρεπή ομιλία του κ. Κούτρα.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει  «τους προπηλακισμούς και τους τραμπουκισμούς μερίδας των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του Π.Ψωμιάδη». Όπως αναφέρεται, οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη δράση τους «θύμισαν ότι εκτός από παράταξη της διαφθοράς και των σκανδάλων είναι και παράταξη της βίας, των τραμπουκισμών και του παρακράτους».

Μάλιστα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στρέφεται κατά και της Α. Αηδονά, καθώς όπως υπογραμμίζουν η πρόεδρος έπρεπε να ανακαλέσει στην ευπρέπεια τους περιφερειακούς συμβούλους, η κα Αηδόνη «προχώρησε σε πράξη ανοιχτής λογοκρισίας και του αφαίρεσε τον λόγο απειλώντας τον με μήνυση αν δεν ανακαλέσει την τοποθέτηση του». «Χρειάζεται να τους θυμίσουμε ότι τα συμβούλια δεν είναι πλυντήρια για το ξέπλυμα σκανδάλων ούτε στημένα στρατοδικεία όπου η πρόεδρος λειτουργεί με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”» υπογραμμίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εξάλλου, κατά την ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης επανέλαβε τη θέση του ότι η πολιτεία πρέπει να δείχνει το ανθρώπινό της πρόσωπο, ενώ δήλωσε χαρούμενος «που για 1.000 ευρώ θα πάω σπίτι μου». Ωστόσο, προειδοποίησε ότι «ο Ψωμιάδης έχει και συνέχεια».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της παράταξης Μπόλαρη, Γιώργος Πασχαλίδης, τόνισε ότι «δεν ασχολούμαστε με το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης. Το περιφερειακό συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο. Δεν θα γίνουμε Πόντιοι Πιλάτοι. Κάνουμε δημιουργική αντιπολίτευση».

Εν τω μεταξύ, μήνυση κατά του Παναγιώτη Ψωμιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση προτίθεται να καταθέσει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, όπως ανέφερε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η συκοφαντία έγκειται στην αναπαραγωγή από πλευράς Ψωμιάδη πλαστού δημοσιεύματος ιστολογίου που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή για ανθελληνικές θέσεις. Σημειώνεται ότι την ώρα που μιλούσε ο κ. Τρεμόπουλος, κατέβηκε επιδεικτικά από το προεδρείο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.