Skip to main content

Πιερία: Οικιακή βοηθός έκλεψε κάρτα κι αγόραζε για 6 μήνες- Λεία άνω των 51.000€

Απίστευτη απάτη είχε στήσει 44χρονη σε βάρος ηλικιωμένης στην Πιερία- Την έπεισε να εκδώσουν τραπεζική κάρτα και αγόραζε διάφορα προϊόντα επί 6 μήνες!

Μία απίστευτη απάτη σε βάρος 87χρονης ηλικιωμένης είχε στήσει 44χρονη στην Πιερία, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της ηλικιωμένης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών, η 44χρονη ημεδαπή είχε αναπτύξει οικειότητα με την 87χρονη και προφασιζόμενη πως ήθελε να πραγματοποιεί αγορές για το σπίτι κατάφερε να την πείσει να εκδώσουν μία τραπεζική κάρτα.

Με τη χρήση της κάρτας πραγματοποιούσε για έξι μήνες αγορές από διάφορα καταστήματα, προμηθευόταν καύσιμα και έκανε αναλήψεις και μεταφορές διάφορων χρηματικών ποσών, συνολικής αξίας 51.471,58 ευρώ. Η 44χρονη, κατά πληροφορίες, αγόραζε από δώρα γάμου και προϊόντα από σούπερ μάρκετ μέχρι και... δενδρύλλια ακτινιδίων.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η ηλικιωμένη είχε εξαρχής φέρει ενστάσεις για την κάρτα, καθώς η ίδια πραγματοποιούσε ανέκαθεν τις συναλλαγές της με χρήματα και ζήτησε από την 44χρονη να σκίσει την κάρτα. Τότε η δράστιδα έσκισε μπροστά της έναν φάκελο, ο οποίος όμως δεν περιείχε την εν λόγω κάρτα μέσα, αποπλανώντας την ηλικιωμένη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 44χρονη έκρυβε την τραπεζική κάρτα σε ερημικό εξωκλήσι, πίσω από μία εικόνα, και κάθε φορά που ήθελε να κάνει αγορές, την έπαιρνε, αγόραζε και ξανατοποθετούσε την κάρτα στη θέση της.

Η 44χρονη συνελήφθη χθες, 23 Ιουνίου, το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, για κλοπή και απάτη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της προαναφερόμενης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και μία ηλεκτρική σκούπα, που όπως προέκυψε είχε αγοράσει με την κλεμμένη κάρτα και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 44χρονη κατάφερε να αποσπάσει από την ηλικιωμένη σχεδόν όλες τις αποταμιεύσεις της.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

φωτογραφία αρχείου