Skip to main content

Πιερία: Μπήκαν ξημερώματα σε σπίτι 82χρονου για να τον ληστέψουν

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Ιούλιο σε σπίτι ενός ηλικιωμένου στην Πιερία.

Στην εξιχνίαση της ληστείας που έγινε σε σπίτι ενός 82χρονου ηλικιωμένου σε χωριό της Πιερίας, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης. 

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα αλβανικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ο δράστης μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με μάσκες και φορώντας γάντια, εισήλθαν τα ξημερώματα στην οικία ηλικιωμένου, τον οποίο απώθησαν με τη χρήση σωματικής βίας και απείλησαν με μαχαίρι, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα και 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων διερευνάται.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.