Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
x

ΠΙΕΡΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 14 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Ένας Αλβανός και δύο ακόμη άτομα που αναζητούνται, μετέφεραν τους Πακιστανούς παράνομους μετανάστες, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Συνελήφθησαν 14 μη νόμιμοι μετανάστες σε περιοχή της Πιερίας ενώ αναζητούνται ένας υπήκοος Αλβανίας και άλλα δύο άτομα που διευκόλυναν την μεταφορά των αλλοδαπών με δύο οχήματα.

Οι συλλήψεις έγιναν το απόγευμα του Μ. Σαββάτου σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας και του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πιερίας.
Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν δύο οχήματα (ένα εκ των οποίων τύπου van) να κινούνται ύποπτα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν.

Από το πρώτο όχημα (τύπου van) βγήκαν και τράπηκαν σε φυγή αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας ως οδηγός του οχήματος. Εντοπίστηκαν συνολικά 14 υπήκοοι Πακιστάν (εκ των οποίων ένας ανήλικος), ενώ ο 25χρονος δε συνελήφθη και αναζητείται.

Ο οδηγός του δευτέρου οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα οπότε ακολούθησε καταδίωξη. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πλησίον του Σταθμού Διοδίων Λεπτοκαρυάς, ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια στις 27 Απριλίου, από αφύλακτο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και τους παρέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο 25χρονος οδηγός με προορισμό την Αθήνα έναντι αμοιβής.

Τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πιερίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ