Skip to main content

Ζέρβας - Πιερρακάκης: Έργα 20 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει τεράστιες δυνατότητες και εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στο έργο σας, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το σχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης παρουσίασε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερράκακη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση του δημάρχου σε σχέση με το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων και το πώς θα υλοποιηθεί στον δήμο της Θεσσαλονίκης, πώς θα μετατραπεί σε μία έξυπνη πόλη χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες. Δέκα  εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που στην ουσία χρηματοδοτεί το σχέδιό σας για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής. Είναι ενδιαφέρον το σχέδιο. Χαιρόμαστε με την κατεύθυνση που δίνεται γενικότερα στην έξυπνη πόλη. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει τεράστιες δυνατότητες. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στο έργο σας και με άλλα προγράμματα. Ενδεικτικά αναφέρω την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση όλων το ΚΕΠ της χώρας. Η Θεσσαλονίκη θα λάβει σημαντική χρηματοδότηση. Το Υπουργείο έχει την αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο. Οι υπηρεσίες του κράτους αλλάζουν και πρέπει να γίνουν πολιτοκεντρικές. Ο δήμος Θεσσαλονίκης η πρώτη γραμμή», ανέφερε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισήμανε τη στενή συνεργασία που έχει ο δήμος με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με ανταλλαγές επισκέψεων και κοινές δράσεις. Όπως είπε ο δήμαρχος, αποτέλεσμα αυτής της καλής συνεργασίας ήταν και η γρήγορη αποκατάσταση των θεμάτων που είχε προκαλέσει η κυβερνοεπιθεση χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές ζημιές.

«Έχουμε ωριμάσει ένα μεγάλο πακέτο έργων συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ που έχουν ως βάση χρηματοδότησης το Ταμείο Ανάκαμψης, το Αντώνης Τρίτσης, το ΕΣΠΑ. Πέρα από τις υποδομές που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, θα προχωρήσουμε σε προσωποποιημένες υπηρεσίες απέναντι στον πολίτη, άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας η ποιότητα, η διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα, η μικρότερη δυνατή επισκεψιμότητα του πολίτη στο δημαρχείο. Μέρα προς μέρα παρακολουθούμε την πορεία των κοινών μας προσπαθειών και χαίρομαι πάρα πολύ που κάθε φορά που βρισκόμαστε προχωράμε ένα βήμα περαιτέρω», σημείωσε.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, επισήμανε πως η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα και ψηφιακά: «Κάναμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Στόχος είναι, στο ψηφιακό μέλλον που ανοίγεται μπροστά, η Θεσσαλονίκη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο με στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να βοηθηθεί η πόλη τόσο όσον αφορά την καθημερινή της λειτουργία αλλά και την ανάπτυξή της. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα στηρίξει αδιάλειπτα τη Θεσσαλονίκη ώστε να προχωράει πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο μπροστά!».