Skip to main content

Έτοιμο το sms στο 13032 για το λιανεμπόριο - Πώς θα λειτουργεί (φωτο)

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε πως το εργαλείο είναι έτοιμο και υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο.

Έτοιμη για να λειτουργήσει είναι η εφαρμογή με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

Αυτό γνωστοποίησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας πως «το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή».

Η υπηρεσία, που λειτουργεί προσώρας για δοκιμαστικούς λόγους, προϊδεάζει το πώς θα μετακινούμαστε μόλις ανοίξει το λιανεμπόριο, εφόσον αξιοποιηθεί το πενταψήφιο νούμερο για αυτή τη χρήση.

Όπως φαίνεται και στη δοκιμαστική εφαρμογή που έκανε η Voria.gr, το μήνυμα που θα στείλει ο πολίτης απαντάται κατευθείαν με τη φράση «μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα». Εάν ο πολίτης επιχειρήσει να στείλει και δεύτερη φορά μήνυμα, τότε το 13032 ενημερώνει πως «Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή. Επιτρέπεται μια μετακίνηση ημερησίως».

Σημειώνεται πως το πενταψήφιο νούμερο θα λειτουργεί με χρονικό περιορισμό και θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033.