Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
x

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: Η ΑΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΗ

Περίπου 450.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα για την άυλη συνταγογράφηση και μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 2 εκατ. συνταγές.

«Είμαστε στο τέλος της αρχής και στόχος είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής να γίνει υπουργείο κερδισμένων και όχι χαμένων ευκαιριών», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης περιγράφοντας τους στόχους του για την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Όπως μεταδίδει το iefimerida.gr μιλώντας στη Βουλή ο Υπουργός υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο το gov.gr είχε 501 υπηρεσίες και πλέον έχει 569. «Χρειάζεται, όμως, μια νέα διεύθυνση, μια νέα δομή για να συντονίσει όλα τα υπουργεία», επισήμανε και έδωσε ως παράδειγμα την ανάγκη όλη η κρατική δομή να υπάγεται στα ίδια πρωτόκολλα ασφαλείας, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι πλέον με το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση από τη Βουλή θεσμοθετείται μόνιμα η άυλη συνταγογράφηση. «Ήδη έχουν εγγραφεί 450.000 πολίτες και έχουν εκδοθεί 2 εκατ. συνταγές. Μονιμοποιείται γιατί κρίθηκε θετικά από τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που θα πρέπει να λυθούν στο άμεσο μέλλον, μερικές εκ των οποίων ήδη διευθετούνται. Όπως για παράδειγμα το πρόβλημα με όσους γονείς πηγαίνουν τα τέκνα τους σε λογοθεραπευτή ή εργοθεραπευτή: «Επειδή δεν υπάρχει μητρώο έπρεπε να στέκονται στις ίδιες ουρές ξανά. Είναι απαράδεκτο και δεν τιμά κανέναν μας. Σε πρώτη φάση την ψηφιοποιούμε. Θα ανεβαίνουν τα δικαιολογητικά στην ψηφιακή πύλη. Οι χρόνοι θα είναι ίδιοι ή και καλύτεροι γιατί μειώνεται η ροή στα γκισέ. Είναι η πρώτη από  τις πολλές όλα εκκρεμότητες που λύνουμε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα ειδικά αιτήματα πρέπει να απλοποιηθούν.

Τέλος, έκανε ειδική μνεία έκανε στις αλλαγές που αφορούν τις οπτικοακουστικές παραγωγές. Όπως εξήγησε η Ελλάδα είναι πράγματι ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο γιατί τέτοιες παραγωγές έχουν τεράστιο πολλαπλασιαστή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ