Skip to main content

Πιερρακάκης: Θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να διασωθούν τα ΕΛΤΑ

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη απόφαση της Κυβέρνησης η διάσωση και η συνέχιση της λειτουργίας των ΕΛΤΑ με βιώσιμο σχέδιο.

Τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στα ΕΛΤΑ περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Μάριου Κάτση και Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή.

«Το 2014 τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ξεπερνούσαν τα 38.000.000 ευρώ – συσσωρευμένα κέρδη – σε αντίθεση με το 2019 όπου πλέον είχαμε συσσωρευμένες ζημίες με εκτίμηση ότι θα φτάσουν τα 115.000.000 ευρώ. Άρα ο Οργανισμός έχασε αξία 150.000.000 ευρώ. Ο όμιλος κάθε μήνα έχει έλλειμμα λίγο κάτω από τα 6.000.000 ευρώ».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη απόφαση της Κυβέρνησης η διάσωση και η συνέχιση της λειτουργίας των ΕΛΤΑ με ένα βιώσιμο σχέδιο το οποίο σύντομα θα ανακοινωθεί. «Πράγματι, το σχέδιο διάσωσης θέλει χρόνο για να καταρτιστεί. Θεωρήστε όμως δεδομένο ότι θα καταρτιστεί. Είναι στα χέρια μας και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μ’ αυτό. Τα ΕΛΤΑ είναι ένας οργανισμός με 192 χρόνια ζωής, είναι εξίσου αρχαίος με το ελληνικό κράτος και γι αυτό το λόγο θα τα διασώσουμε».

Αναφορικά με το κλείσιμο καταστημάτων, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι «είναι αποφάσεις της διοίκησης που γίνονται σε μια πολύ δυσχερή κατάσταση μέχρι να καταρτιστεί το σχέδιο διάσωσης του Οργανισμού» και, τέλος, σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, σημείωσε ότι «έχουμε προκηρύξει 520 νέες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και όποιες ανάγκες προκύψουν θα λάβουν χώρα μέσα στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την διάσωση των ΕΛΤΑ».