Skip to main content

Ποιες αλλαγές σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ΕΟΠΥΥ αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τις αλλαγές σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ - Τι σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τις αλλαγές που αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ  –για το οποίο σήμερα, το πρωί θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη– και την προϋπόθεση που θα θεσπιστεί για να μπορεί ένας γιατρός να συμβληθεί με τον Οργανισμό, να κάνει δύο εφημερίες το μήνα σε δημόσια νοσοκομεία, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως είπε στο e-farmako: «Και αυτό το μέτρο είναι μία μορφή ιδιωτικοποίησης του συστήματος. Το σύστημα Υγείας χρειάζεται προσλήψεις και όχι ιδιώτες γιατρούς που θα έρχονται σε μια-δυο εφημερίες! Δεν αποτελεί λύση αυτό για να στελεχωθεί το ΕΣΥ. Όσες προσπάθειες έγιναν για στελέχωση του συστήματος υγείας από ιδιώτες γιατρούς, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, απέτυχαν. Τις περισσότερες φορές, οι ιδιώτες γιατροί με διάφορες δικαιολογίες δεν προσέρχονταν στη θέση τους. Υπάρχει δυνατότητα με μπλοκάκι να ενισχυθεί το σύστημα υγείας με ιδιώτες γιατρούς, όμως αυτή η τακτική έχει αποτύχει. Το ΕΣΥ χρειάζεται μόνιμους γιατρούς, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όλα αυτά τα σχέδια με συμπράξεις ιδιωτών και απογευματινά χειρουργεία κλπ., στην πράξη έχουν αποτύχει. Ο ιδιωτικός τομέας δε στήριξε στην πανδημία».

Διαβάστε τη συνέχεια στο e-farmako.gr