Skip to main content

Ποιες είναι οι χειρότερες δερματοπάθειες για τα παιδιά

Πολλές φορές νόσοι όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, η λεύκη, αλλά και σπανιότερες ασθένειες, έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών.

Οι δερματικές παθήσεις, ιδίως, εκείνες που είναι εμφανείς έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε όλους, πόσο μάλλον στον μαθητικό πληθυσμό, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ιδιαίτερα η σχολική πρόοδος, η κοινωνικοποίηση, αλλά και η αυτοεκτίμηση. Μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση των παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία, η οποία είναι μια περίοδος της ζωής που χαρακτηρίζεται από αυτοαμφισβήτηση και ανησυχία για την εξωτερική εμφάνιση που προσδιορίζει πολλές φορές και τη θέση των εφήβων στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Πολλές φορές νόσοι όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, η λεύκη, αλλά και σπανιότερες όπως η μολυσματική τέρμινθος ή η ιχθύαση, έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

«Μια μελέτη που ενέκυψε στο θέμα έδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι σχεδόν το σύνολο των παιδιών καλούνται να διαχειριστούν τα συναισθηματικά προβλήματα που προκύπτουν από τέτοιες παθήσεις και μάλιστα χωρίς βοήθεια. Συγκεκριμένα, τα ευρήματα έδειξαν ότι το 98% αντιμετωπίζουν ψυχολογικά θέματα και μόλις το 18% αυτών υποστηρίζεται από κάποιον ειδικό.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.