Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
x

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Τσίπρας και Ερντογάν όταν καταλαβαίνουν ότι χάνουν έδαφος και την εκτίμηση του κόσμου, ανεβάζουν περισσότερο τον τόνο της φωνής τους.

Βρέθηκε Γερμανός καθηγητής για να υποστηρίξει το αφήγημα της κυβέρνησης ότι για την πυρκαγιά στο Μάτι φταίνε οι νεκροί που έχτισαν παράνομα. Πόσα "Ινστιτούτα Φλωρεντίας" έχει τελικά η Ευρώπη;

Προσέξτε τώρα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για διεθνούς φήμης καθηγητή, ο οποίος εξ αυτού του λόγου θα είναι αντικειμενικός. Τι ξέχασε να πει: Ότι την Έκθεση του διεθνούς φήμης καθηγητή, την απέρριψε η Πορτογαλία.

Ενώ διεθνούς φήμης ήσαν και οι επιστήμονες που μας έλεγαν ότι θα έχουμε 30 εκατομμύρια νεκρούς από την γρίπη των χοίρων, τρέξτε να αγοράσετε εμβόλια. Τρέξαμε κι εμείς, και πλούτισαν όσοι ενεπλάκησαν στο βρόμικο παιχνίδι. [Και το Ινστιτούτο Φλωρεντίας, διεθνούς φήμης ήταν].

Ο Ερντογάν μου θυμίζει τον Τσίπρα, ή και το αντίστροφο. Όταν είναι στριμωγμένοι και καταλαβαίνουν ότι χάνουν έδαφος και την εκτίμηση του κόσμου, ανεβάζουν περισσότερο τον τόνο της φωνής τους "τσαμπουκαλίδικα", για να μας φοβίσουν. Μόνο που δεν καταλαβαίνουν, δεν έχουν μάλλον την ικανότητα να καταλάβουν, ότι και οι πιο φοβιτσιάρηδες, γίνονται απόλυτα θαρραλέοι, όταν δεν έχουν να χάσουν τίποτε άλλο.

Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας κάνει βουντού στους αντιπάλους του, ο Ερντογάν όμως φαίνεται ότι το συνηθίζει. Όπως γράφει στο Twitter ο αυτοεξόριστος στη Σουηδία Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο Ερντογάν απείλησε ευθέως τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συνεργάτες του, λέγοντας ότι όποιος παίρνει θέση ενάντια στην Τουρκία θα πληρώσει τίμημα τόσο στην περιοχή όσο και στην εσωτερική του πολιτική.

Ισχυρίστηκε ότι όποιον… καταράστηκαν οι Τούρκοι -ναι, είπε "καταράστηκαν"- καταλήγει τελικά να μπλεχτεί σε πρόβλημα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δηλαδή, με απλά λόγια, ο Ερντογάν απείλησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα τον καταραστεί, εάν δεν τον έχει ήδη καταραστεί, δηλαδή θα του κάνει… βουντού και θα… "δει τι θα πάθει". [Σύμβουλο στρατηγικής βουντού, έχει το Μαξίμου;]

Γράφει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Νίκος Κοτζιάς: «Η εξωτερική πολιτική απαιτεί πραγματισμό/ρεαλισμό όχι φοβία, θάρρος και αντοχή, όχι εφιάλτες, αποφασιστικότητα με ευελιξία, όχι δειλία, πίστη σε αρχές, όχι οπορτουνιστικές συμπεριφορές, ιδέες όχι αναμασήματα, γνώσεις θεωρίας+πράξης όχι ημιμάθεια, πνεύμα αντίστασης όχι δουλικότητα».

Συγγνώμη, κύριε υπουργέ, με αυτά τα όπλα πώς και δεν πήρες τίποτε απολύτως για την Ελλάδα, από το μειράκιο τον Ντιμιτρόφ; Μήπως γράφεις αυτά που θα ήθελες να έχεις, αλλά δεν μπόρεσες να τα αποκτήσεις; Και στο κάτω-κάτω, εκτός από τον Σαλβαντόρ Νταλί και τον Ερντογάν, δεν ξέρω κάποιον άλλον "σπουδαίο" να κρίνει τον εαυτό του. Οι σπουδαίοι κρίνονται από τους άλλους. Αν είναι σπουδαίοι.

Πολύ ευαίσθητος στον ρατσισμό ο Κυρίτσης. Θεώρησε κακή επιλογή τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στη Βούλα Παπαχρήστου! Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δεν άρθρωσε λέξη, αλλά ούτε η ευαισθησία του έφθασε μέχρι τον Σκουρλέτη που πρόσβαλε τους αυτιστικούς.

Είπαμε… Ένας-ένας δείχνουν ποιοι είναι. Τόσο ως προς την δήθεν ευαισθησία τους και τον ανθρωπισμό τους, όσο και προς τις δεσμεύσεις να υλοποιούν ορισμένες αποφάσεις για να κρατηθούν στην εξουσία. Πολύ γρήγορα ξέφτισαν εαυτούς και την Αριστερά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ